Yüksekova’ya dev yatırım

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Yeniköprü İle Yüksekova Arasına 17 Kilometrelik Tünel, 3 Viyadük Ve Sanat Yapılarının Yapılması İçin Çalişmalar Devam Ediyor.

Genel 6.09.2019 09:46:04 0
Yüksekova’ya dev yatırım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.09.2019 09:46

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Yeniköprü ile Yüksekova arasına 17 kilometrelik tünel, 3 viyadük ve sanat yapılarının yapılması için çalışmalar devam ediyor.

Yüksekova’ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniköprü ile Yüksekova arasında, 3 viyadük ve sanat yapıları ile 17 kilometrelik tünel çalışmalarına başlandı. Yıllardır ilçede yaz ve kış sıkıntılı olan yollar artık tarihe karışacak. T1 ve T2 olarak adlandırılan tüneller 1,5 katrilyona mal olacak. İlçeden Hakkâri, Van gibi illere giderken karşılaşılan çığ tehlikesi, kayaların düşmesi ve keskin viraj tehlikesinden kurtulmak için yapılacak tünellerin 5 yılda tamamlanması planlanıyor. Dibek köy mevkisinden başlayan tünel çalışmaları, Yeniköprü’nün yanında bulunan Çığlı köyünün yanında tamamlanacak.

Çalışmaların gece gündüz sürdüğünü söyleyen Demce Yapı Yüksek Jeoloji Mühendisi Şantiye Şefi Abdulselam Tekin, "Bu tünellere T1 tüneli şimdi kazı çalışmasındayız. Yaklaşık Yeniköprü’yle Yüksekova arasını 15 kilometre kısaltıyor. Aynı zamanda kış şartlarında yollarda çığ olaylarına karşı, kaya düşmelerine karşı bir nevi bu çok önemli bir proje, önemli bir yatırım. İran’la sınır kapısına kadar çok önemli bir yatırım olacak bu tünel çalışması. Çift tüneller olarak T1 ve T2 olarak çalışmaktadır. Tünelimizde yaklaşık 50 personel çalıştırıyoruz. Her bir makine operatörü farklı ve ayrı çalışıyor. Makine olarak robot, jombo, kamyon, loder, ekskavatör olmak üzere belli makinalarla kazı çalışması yürütmekteyiz. Aynı zamanda sağlam bir zemine girdik dinamitlerle tünel patlatması yapılmaktadır. Allah’ın izniyle 5 sene içerisinde biter" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ