Yüksekova’da “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans

Hakkari’nin Yüksekova İlçe Müftülüğü Tarafından Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Kapsamında “peygamberimiz Ve Aile” Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Genel 19.11.2019 13:05:12 0
Yüksekova’da “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.11.2019 13:05

Hakkari’nin Yüksekova İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Aile” konulu bir konferans düzenlendi.

Konya Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusufacar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı’nın eşi Hatice Doğramacı, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İlçe Müftüsü Şakir Şahin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenleri, müftülük çalışanları, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı. Merkez İhsaniye Camii Müezzin Kayyımı Yasin Sönmez’in okuduğu Kur’an Kerim tilavetiyle başlayan konferans, sinevizyon gösteriminin ardından Türkçe ve Kürtçe ilahi ve kasidelerle devam etti. İlçe Müftüsü Şakir Şahin’in yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Acar’a teşekkür etti.

“Peygamberimiz ve Aile” temalı konferans veren Doç. Dr. Yusuf Acar ise, “Peygamber Efendimiz (sav), ‘nikah benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimle amel etmezse, benden değildir’ buyurmuştur. O halde evlilikleri geciktirmemeliyiz. Lakin küçük yaşlarda çocuklarımızı evlendirmeyelim. Şayet evlendirirsek o ailede huzur ve mutluluk en aza inmektedir. Huzurun iki kaynağı vardır. Camiler ve aile. Aile de eşler arasında hiçbir fark yoktur, üstünlük takvadadır. Günümüzde de maalesef evlilik yaşı oldukça ilerledi. Bu ilerlemenin iki büyük nedeni vardır. Birincisi kariyer uğruna evlilik yaşını çok ilerletmemek lazım. İkincisi de ‘düğün yapacağız’ diye gençlerimize fazla külfet çıkarmamamız gerekir. Peygamber Efendimiz (sav), ‘düğünün en muhteşem olanı basit ve kolay olanıdır’ buyurmuştur. Mutlu evliliğin formülü; sevgi, saygı, sadakat, sabır ve dil ile üsluptur. Eğer bunları bir araya getirirsek, huzurlu ve mutlu bir aileye sahip oluruz” dedi.

Konferans, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesi ve Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Acar’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ