Yüksekova’da ‘Iraq Union 2017’ halkalı posta güvercini bulundu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesine Bağlı Yaylacık Köyünde İkamet Eden İsmail Sağkul İsimli Vatandaş Tarafından Ayağında ‘ıraq Union 2017’ Halkası Takılı Güvercin Bulundu.

Genel 2.01.2020 10:59:11 0
Yüksekova’da ‘Iraq Union 2017’ halkalı posta güvercini bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.01.2020 10:59

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yaylacık köyünde ikamet eden İsmail Sağkul isimli vatandaş tarafından ayağında ‘Iraq Union 2017’ halkası takılı posta güvercini bulundu.

İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylacık köyünde yaşayan İsmail Sağkul adlı vatandaş, sabah saatlerinde evinin önünde ayağında ‘Iraq Union 2017’ yazılı halka takılı olan bir güvercin buldu. Evin önünde duran ve hiç hareket etmeyen güvercini yakalayarak içeri alan Sağkul, kuşun sağ ayağında yeşil renkli bir halka üzerinde ‘Iraq Union 2017’ yazısını fark etti. Güvercinin Irak’tan geldiğini düşünen Sağkul, sahibi çıkar diye kuşu evinde beslemeye başladı.

Sabah evden çıkarken kapının önünde güvercini gördüğünü ifade eden İsmail Sağkul, “Kuş kaçmadığı için bende yaklaşarak tuttum. Eve getirdim ve bir süre sonra kuşun ayağında ‘Iraq Union 2017’ yazılı yeşil bir halka gördüm. Çok merak ettim. Halkanın ne olduğunu da bilmiyorum. Şimdi besliyoruz, sahibi çıkarsa teslim ederiz” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan ise bulunan kuşun uzun süre uçan posta güvencini türünden olduğunu belirterek, "Bu kuşlar uzun süre uçarlar. Bu kuşların kime ait olduğunun bilinmesi için ayaklarına halka takılır. Bu da muhtemelen Irak’ta yaşayan bir kişiye ait güvercindir. Bu güvercinler bazen yollarını değiştirerek başka yerde konaklayabilirler. Eğer yakalanmasaydı geldiği yere geri dönebilirdi. Kuş sahibi, belki de deneme amaçlı kuşu uzak bir bölgeden salıp eve geri gelip gelmeyeceğini kontrol etmek de istemiş olabilir. Bu kuşlar uzun süre uçmaları ve habercilik özelliklerden dolayı bazı kuş severler tarafından tercih ediliyor. Bu kuş şu an bırakılırsa belki de tekrar geldiği yere geri döner" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ