Yüksekova’da 2. Çocuk Koroları Festivali

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen 2. Çocuk Koroları Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Merkezinde düzenlenen etkinliğe Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüks

Genel 31.05.2019 14:34:00 0
Yüksekova’da 2. Çocuk Koroları Festivali
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.05.2019 14:34

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen 2. Çocuk Koroları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Merkezinde düzenlenen etkinliğe Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Kahye, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, iş adamı Teoman Zeydan, Uzman Müzikolog Ersin Antep, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda kısa bir açıklama yapan Uzman Müzikolog Ersin Antep, “Birçok şehir gezdim ama Yüksekova bir ayrı güzeldir, insanları başka güzeldir. Böylesi kıymetli bir etkinliği izlemek üzere İstanbul’dan geldim. Biz bu çocuklarımızı İstanbul’da ağırladık. Onları Türkiye’nin en önemli salonlarının birinde İstanbullular ile buluşturduk. Ve bütün salon ayakta alkışladı Yüksekovalı çocuklarımızı. Buraya geldim, gördüğüm kadarıyla Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü çok iyi çalışıyor. Çok güzel seviyeler yakalanmış. Çok daha iyi işler yapılacağına eminim” dedi.

Antep’in konuşmasının ardından öğrenci ve öğretmenlerden oluşan koroların performansları sergilendi. Çocuk korolarının performansı, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Festivalin kapanış konuşmasını ise Vali Akbıyık yaptı. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Vali Akbıyık, “En çok da koroda yer alan gençlerimizi tebrik ediyorum. Bugün Yüksekova’da bize güzel bir Ramazan gecesi yaşattılar. Yüksekova’nın çehresi artık çok farklı. Eski kötü imajı ile anılmıyor. Artık Hakkari’de festivaller yapılıyor. Hakkari’de kışın kar festivali yapılıyor. Çukurca’da Doğa Sporları ve Foto Safari Festivali yapılıyor. Hakkari’de geçenlerde Uçkun ve Ters Lale Festivali yaptık. Burada da müzik ziyafeti yaşadık. Cıvıl cıvıl çocuklarımız bize çok güzel bir koro festivali yaşattılar. Bizim birinci meselemiz eğitim diyoruz, kitap diyoruz, çocuklarımız diyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik, protokol üyelerinin öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ