Yoksullukla mücadele çalışmaları Nobel getirdi

- Küresel yoksullukla mücadele girişimleriyle tüm dünyada dikkati çeken Esther Duflo, Abhijit Banerjee ve Michael Kremer, Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü - Jameel Topluluğu Kurucusu Mohammed Jameel: - 'J-PAL, basit bir soruya yanıt a

Genel 18.10.2019 15:05:37 0
Yoksullukla mücadele çalışmaları Nobel getirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.10.2019 15:05

İSTANBUL (AA) - Küresel yoksullukla mücadele girişimleriyle tüm dünyada dikkati çeken Esther Duflo, Abhijit Banerjee ve Michael Kremer, Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü.

ALJ Holding açıklamasına göre, geçim sağlama, sanat, eğitim, sağlık ve iklim konularındaki çalışmalar yapan Jameel Topluluğu'nun Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) ile birlikte oluşturdukları Abdul Latif Jameel Yoksullukla Mücadele Programı'nın (J-PAL) yöneticileri Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görüldü.

Esther Duflo ve Abhijit Banerjee, Abdul Latif Jameel Yoksullukla Mücadele Programı (J-PAL) kurumunun iki kurucusu ve eş başkanı olarak çalışmalar yaparken, Michael Kremer J-PAL’ın ilk araştırmacılarından biri olarak yoksullukla mücadelenin içinde yer aldı.

Esther Duflo, bu ödülü kazanan en genç kişi olurken, aynı zamanda Nobel Ekonomi Ödülü’nü alan ikinci kadın unvanına da sahip oldu.


- J-PAL 400 milyondan fazla insanın hayatına dokundu


Açıklamada verilen bilgilere göre, küresel çapta hayırseverlik çalışmalarını sürdüren Jameel Topluluğu, kurucusu olduğu J-PAL’ı 2005 yılından beri destekliyor. J-PAL, sağlık, eğitim, gençlerin istihdamı ile ilgili sorunlar ile finansal katılım dahil olmak üzere, yoksulluğun temel nedenlerini ele alarak bununla mücadele etmeyi amaçlıyor.

J-PAL, kurulduğu günden bu yana yedi ofisindeki 400’ün üzerindeki çalışanı ve 180’i aşkın araştırmacısıyla 400 milyondan fazla insanın hayatına dokunarak büyük bir başarı elde etti.

Türkiye'de Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış, ALJ Finansman, ALJ Otomotiv, DJ Auto Otomotiv Yedek Parçaları, ALJ Sigorta, ALJ Motorlu Araçlar "Otoshops" şirketleri ile faaliyet gösteren Jameel Topluluğu'nun kurucusu Mohammed Jameel, gelen Nobel Ekonomi Ödülü’nün ekonomik kalkınma konusunda yapılan çalışmaların bir yansıması olduğunu belirterek, "Üç kazananın dünya genelinde yoksulluğu azaltmak adına yaklaşımları, hükümetlerin, şirketlerin ve STK’ların daha iyi bir dünya oluşturmaları için yol gösterici olmuştur. J-PAL, basit bir soruya yanıt aramaktadır. Yoksullukla mücadelede neler işe yarar? J-PAL vasıtasıyla Jameel Topluluğu olarak Esther Duflo ile Abhijit Banerjee’nin çözüm bulma hedeflerinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Bizi ilk aşamadan itibaren destekledi"


MIT Yoksullukla Mücadele ve Gelişim Ekonomisi Profesörü Esther Duflo ise, MIT’deki basın toplantısında, şunları kaydetti:

"J-PAL’ın oluşumunda dahil etmek istediğimiz üçüncü kişi Mohammed Jameel’di. Hiçbirimizin sahip olmadığı bir iş zekasına sahip. İçimizde ve projemizde bir fark yaratabileceğini görerek, itibarını ve parasını riske etmeye karar vererek bizi ilk aşamadan itibaren destekledi. Bu ekosistem, onun vizyonu ve yoksullukla mücadeleye olan bağlılığı sayesinde ortaya çıktı. Üniversite ile bağlantısı olmasını istediğiniz seçkin insanlardan biri."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ