Yiğit, “İnternet haberciliği yasası acilen çıkarılmalıdır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Aziz Yiğit, yerel medyanın zor bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Genel 10.01.2021 15:23:21 0
Yiğit, “İnternet haberciliği yasası acilen çıkarılmalıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2021 15:23

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Aziz Yiğit, yerel medyanın zor bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Yiğit, “Maliyetler artıyor ve gelirlerde düşüyor. Şu anda iş bulmakta en çok zorlanan meslek grubu arasında da gazeteciler yer alıyor. Türkiye’ de son yıllarda kapanan uydudan yayın yapan televizyon kanalı sayısı ve ekonomik nedenlerden dolayı kapanan gazete sayısı her geçen gün artıyor. Öte yandan acilen internet haberciliği konusunda yasa çıkarılmalı her önüne gelen internet sitesi açarak, gazetecilik mesleği maskesi takmamalı” ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Aziz Yiğit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada gazetecilik mesleğinin sorunlarına dikkat çekti. Başkan Yiğit, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gazetecilerinin sorunlarının gündeme getirildiği ve sorunlara çözüm aranması anlamında önem taşıyor. Sektörümüz kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymakta. Bunun içinde yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Medya sektöründe mesleki düzenleme olmaması; dileyen herkesin gazeteci maskesi altında sektörde boy göstermesine neden olmakta. İki satır bile yazamayan insanların internet sitesi kurarak ‘Ben gazeteciyim’ diyerek maddi menfaat elde etmesi, işini hakkıyla yapan gazetecilerin alnına bir ‘Kara leke’ olarak sürülüyor. Bu nedenle basın sektöründe öncelikle mesleki düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca internet haberciliği yasası biran önce çıkarılmalı, dileyen herkesin internet sitesi açma özgürlüğü olmamalı. İnternet haberciliği konusunda özellikle bir yasa çıkarılmalıdır.”

“Basın kartları sorunu çözülmelidir”

Basın kartlarının dağıtımında çeşitli sorunlar yaşandığını belirten Yiğit, “Bazı meslektaşlarımızın basın kartları uzun süredir teslim edilmemiştir. Basın kartı dağıtımındaki sorunların ortadan kaldırılması gerekmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerin sorunlarının gündeme getirilmesini, bu sorunların çözülmesini ve mesleğin bazı sorunlarının yasal güvenceye bağlanmasını temenni ediyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ