Yetenek avcısı ve yetenek taraması başladı

Genel 11.05.2018 09:19:35 0
Yetenek avcısı ve yetenek taraması başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2018 09:19
Erzurum Valiliğinin destekleriyle SODES 2017 Projeleri kapsamında kabul edilen Yetenek Avcısı Projesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan Yetenek Taraması’na start verildi. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “35 bin öğrencinden 10 binini seçerek, spora kazandıracağız” dedi.
Erzurum’da Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması projelerinin açılışı aynı anda yapıldı.
Erzurum Spor Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış töreniyle Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması Projelerine resmi olarak start verildi.
Erzurum Valiliğinin Destekleriyle 2017 SODES Destek Programı Kapsamında kabul edilen 500 bin liralık Yetenek Avcısı Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü Yetenek Taraması Projesinin açılış töreni aynı anda yapıldı.
Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması Projelerinin açılış töreninde konuşan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Ülkemizi bize emanet edilen seviyeden daha ileri, güven verici, aydınlık bir geleceğe taşımak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu kapsamda üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluklarınızı en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Bizler her zaman geleceğimizi emanet edeceğimiz siz değerli gençlerimizi üreten, paylaşan bireyler olarak yetiştirmek için gerekli ortamları oluşturmakla görevli olup, böyle imkanları sizlere sunmak mecburiyetindeyiz. Bu kapsamda Valiliğimiz Proje Koordinasyon Merkezi ile İl Müdürlüğümüzce hayata geçirmiş olduğumuz Yetenek Avcısı Projesi ile yetenek taramaları yaparak siz değerli gençlerimizin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bize bu projelerde destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve SODES kapsamında Yetenek Avcısı Projesine destek veren Valimiz Seyfettin Azizoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
35 bin öğrenci taranacak
500 bin TL tutarında olan SODES Yetenek Avcısı Projesinin yanı sıra Yetenek Taraması Projesi sayesinde Erzurum’un yanı sıra ilçelerdeki 35 bin minik ve genç öğrenciye ulaşarak, yetenek taraması yapılacağını belirten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Erzurum ve ilçelerinden seçilecek olan 10 bin öğrencinin sporcu yapılarak, branşlarda antrenörler nezaretinde bilimsel olarak spor yapacaklar. Bu sporcuların arasından ilerisinde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarının yanı sıra olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olan sporcular yetişecek. Çok başarılı proje ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Çağın son teknolojisi ile yetenek taraması
Açılışı gerçekleştirilen iki önemli projede öncelikli olarak çağın son teknolojik cihazları ile donatılmış yetenek parkurunda gençlerimizin güçlü olduğu yönler tespit edilerek onların yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanacak. Spor branşlarına yönlendirilen gençlerimiz alanında uzman antrenörler eşliğinde o spor branşıyla ilgili profesyonel çalışmalarını yaparak branş ile ilgili teknik ve teorik bilgilere sahip olarak gelişimi sağlanacak. Daha sonra tekrar yetenek testlerine tutularak sporcumuzdaki somut gelişim kayıt altına alınarak eğitimlerinde eksik olabilecek yönleri bu şekilde telafisi kolaylaşacak ve eksiklikleri antrenörleri eşliğinde giderilecek.
Erzurum Valiliğinin Destekleri ile SODES tarafından kabul edilen Yetenek Avcısı Projesi, 5-18 yaş arası öğrencileri kapsıyor. Memet Gözütok ve Mustafa Kocaman’ın koordinatörlüğünü yaptığı projede 5-18 yaş arası yetenekli öğrenciler keşfedilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Yetenek Taraması Projesi ise sadece ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerini kapsıyor. İlkokul üçüncü sınıf öğrencileri, koordinatörlüğünü Doç. Dr. Elif Şıktar, Yaşar Elen, Hakan Ülgü, Zeyit Palabıyık’ın yaptığı proje kapsamında, yetenek taramasından başarıya çıkmak için belirlenen parkuru başarıyla bitirmek için yarışacak.
Projenin bilgi işlem sorumluluğunu ise Serdar Durak üstlendi.
Erzurum Spor Lisesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, AFAD Müdürü Selahattin Karslı, Aziziye Milli Eğitim İlçe Müdürü Nurullah Yavilioğlu, GHSİM Şube Müdürleri Bülent Tilkidöğen, Yaşar Elen, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz ve Osman Hancı katıldı.
Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması Parku 8 ayrı istasyondan oluşuyor.
Bu istasyonlar: 1-Oturma Yüksekliği ve Kulaç Uzunluğu Ölçüm İstasyonu, 2-Kilo ve Boy Ölçümü İstasyonu, 3-Uzun Eriş(esneklik ölçüm) İstasyonu, 4-Dikey Sıçrama İstasyonu, 5-Çeviklik İstasyonu, 6-Geriye Sağlık Topu Fırlatma İstasyonu, 7-Pençe Kuvveti Ölçe İstasyonu, 8- Yirmi Metre Mekik Koşusu İstasyonundan oluşmaktadır.
Yetenek Avcısı Projesinin maskotu Ulaş, sempatik tavırları ile minik öğrencilere neşeli anlar yaşattı. Ulaş, Erzurum Protokolünün de ilgisini çekti.
Bu arada Vali Seyfettin Azizoğlu, minik çocukları adeta sevgi çemberine aldı. Minik öğrencilere yakın ilgi gösteren, Vali Azizoğlu, ileride iyi birer sporcu olmalarını isterken, derslerini de ihmal etmemelerini istedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ