Yeşilyurt’ta üreticiye destek

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KİRÜZ ÜRETİCİSİNE DESTEK

Genel 15.05.2020 13:51:04 0
Yeşilyurt’ta üreticiye destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2020 13:51

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yeşilyurt’un ünlü dalbastı kirazında ki kurt oluşumuna neden olan kiraz sineği ile doğal yollardan mücadele edilmesine destek vermek adına çiftçilere sarı yapışkan tuzak dağıtımına başladı.

Sarı yapışkan tuzakların birçok zararlı böceğin ilaç kullanılmadan kitle halinde imha edilmesine imkan sağladığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, “Tadıyla, aromasıyla ve damaklarda bıraktığı farklı lezzetle ünü dünyaya yayılan Yeşilyurt’umuzun ünlü dalbastı kirazı başta olmak üzere diğer doğal ürünlerimizi zararlı böceklerden korumak adına desteklerimize devam ediyoruz. Yeşilyurt’umuzun farklı bölgelerinde ki tarımsal alanlarda, bağ ve bahçelerinde alın teri dökerek hem ev bütçelerine hem de milli ekonomiye ciddi katkılar sunan çiftçilerimizin kiraz sineği ile kimyasal madde kullanmadan doğal yollarla mücadele etmeleri için 20x25 cm ölçülerinde üzerlerine böcek yakalama zamkı sürülen sarı yapışkan tuzakları teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kiraz üretiminde karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesi de kirazlarda ki kurt oluşumu olduğuna dikkat çeken özer, “Bu tuzaklar yapışkanlı olduğu için ilaçlama yapmadan, salgılanan hormona sineğin gelip, yapışması sağlanarak imha ediliyor. Görevlendirilen personellerimiz ziyaret ettikleri çiftçilerimize bu yapışkanları verip, gerekli bilgilendirmede bulunuyorlar. Çiftçilerimizin zararlı böceklerle doğru yoldan mücadele etmeleri için desteklerimiz devam edecektir. Bizim tek amacımız; sağlıklı ürün yetiştirilmesine destek verip, tarladan sofraya güvenli ve sağlıklı gıdayı ulaştırmaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ