Yeşilyurt’ta riskli binaların yıkımı yapılıyor

Yeşilyurt Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan daha önce bir bölümü kendiliğinden yıkılan iki katlı riskli evin yıkımını alınan güvenlik önlemlerinin ardından başarıyla gerçekleştirdi.

Genel 10.12.2020 12:40:34 0
Yeşilyurt’ta riskli binaların yıkımı yapılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.12.2020 12:40

Yeşilyurt Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan daha önce bir bölümü kendiliğinden yıkılan iki katlı riskli evin yıkımını alınan güvenlik önlemlerinin ardından başarıyla gerçekleştirdi.

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’ta, sağlık ve emniyet açısından risk oluşturan evlerin tespitini yaparak teker teker yıktıklarını ifade ederek, “İlçemizin sosyal dokusuna katkı sağlamayan, güvenli ve huzurlu kent anlayışı modelimize güç vermeyen ilkesiz, işlevsiz ve denetimsiz planlamaya bugüne kadar geçit vermedik, bundan sonrada vermeyiz. Yeşilyurt’umuzda 2014 yılından bugüne kadar 306 adet metruk ve riskli evin yıkımını yaparak sağlıklı ve huzurlu yaşam alanlarının sayısını artırdık” dedi.

“306 adet metruk ve riskli evi yıkarak güzel ve ferah alanların sayısını artırdık”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depreme dayanıksız risk bulunan yapıların yıkılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Yeşilyurt’u doğru ve sağlıklı bir kentleşme modeliyle geleceğe hazırlamak adına depreme dayanıklı, kaliteli ve nezih yaşam alanların sayısını artırma noktasında büyük bir çaba sarf etiklerini vurgulayıp,”6 yıl içerisinde 306 adet metruk ve riskli evi yıkarak, sağlıklı yaşam alanlarının sayısını artırdık” ifadelerini kullandı.

“Temiz, düzenli ve sağlıklı bir Yeşilyurt’u geleceğe hazırlıyoruz”

İnsanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk ve riskli binaların yıkımına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Çınar, “Mahallelerimizde, risk oluşturan, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce gerekli resmi işlemleri yaptıktan sonra yıkıyoruz. İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. İlçemizin gelişen kent mimarisine yakışmayan, görüntü ve çevre kirliğini oluşturan metruk ve riskli evlerin yıkımına ayrı bir hassasiyet göstermekteyiz. Ekiplerimiz Cumhuriyet Mahallemizde; mahalle Muhtarımızın bizlere bildirmesiyle, bir adet binanın tespitini yaparak yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre gerekli önlemleri alarak yıkımını gerçekleştirdik. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden riskli binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimizden ricamız; şehircilik anlayışına ters düşen, riskli, çevre kirliliğine sebep olan ve yanlış amaçlar için kullanılan metruk binaları belediye bildirebilirler. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz ” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ