Yeşilyurt’ta 24 bina mühürlendi

Başkan Çinar, Depremden Zarar Gören Yerlerde İnceleme Yaptı

Genel 28.01.2020 18:03:05 0
Yeşilyurt’ta 24 bina mühürlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2020 18:03

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 vatandaşın hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ön hasar tespit çalışmalarında 200’ün üzerinde binada detaylı incelemeler yapılırken, 24 bina mühürlendi.

Yeşilyurt ilçesindeki hasar tespit çalışmalarının büyük bir titizlikle devam ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Depremden Yeşilyurt İlçemizde ciddi seviyede etkilenmiştir. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Belediyemiz İmar Müdürlüğü ve Fen İşler Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere teknik personellerimiz, araç ve gereçlerle Valilik uhdesinde görevlendirilmişlerdir. Depremin hemen ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde ilçemizde depremden etkilenen bölgelerde ve binalarda ön hasar tespit çalışmalarına hız verilmiştir. Gerek görevlendirilen ekiplerin tespitleri gerekse de vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda ilk etapta 200’ün üzerinde binanın kontrolleri yapılmış olup, toplam 71 binanın ağır hasarlı olduğu kayıt altına alınırken, 9 işyeri ile 15 mesken olmak üzere toplam 24 bina gerekli teknik incelemelerinin ardından ekiplerimiz tarafından mühürlenmiştir. Teknik ekiplerin gözetiminde yapılan hasar tespit çalışmalarında; 2007 Deprem Yönetmeliğine tabi mühendislik hizmetleri alan binalarda çok büyük sıkıntıların olmadığı gözlemlenmiştir. Sarsıntının şiddetli olması nedeniyle bazı binalarda duvar ve sıva çatlakları tespit edilmiştir ancak bunlar paniğe yol açabilecek ciddi sıkıntılar değildir. Vatandaşlarımızdan ricamız evlerinde veya iş yerlerinde hasar veya büyük çatlaklar var ise mutlaka Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden Zabıta Müdürlüğümüze bildirmelerini özellikle istirham ediyoruz. Ekiplerimiz gelen talepleri anında değerlendirecek ve binalarda gerekli incelemeleri hemen yapacaktır. Vatandaşlarımızın can ve güvenliği bizim için önemlidir, bunun içinde gereken ne varsa büyük bir titizlikle yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çınar ayrıca Salköprü, Hasanbey ve Abdulgaffar mahallelerini ziyaret ederek depremden etkilenen binaları incelerken, vatandaşlara ve esnaflara ‘geçmiş olsun’ dileklerini paylaştı.

6.8 büyüklüğündeki depremin ardından millet olarak birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ettiklerini söyleyen Başkan Çınar, “Birlik ve beraberlik ortamına en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde devletimiz, tüm imkanlarıyla halkımızın yanındadır. Biz her açıdan çok büyük bir devletiz, bizi güçlü kılan iyi ve kötü günde kenetlenmemiz, yardımlaşmamız ve kardeşlik hukuku içerisinde hayatımızı sürdürmemizdir. 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra millet olarak ele ele verdik ve yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz. İlçemizde depremde etkilenen bölgelerimizi tek tek ziyaret ederek, hasar gören binalarımızı inceliyoruz. Bizler ‘Gün Kardeşlik Günüdür’ anlayışıyla yola çıkarak vatandaşlarımızla her zaman olduğu gibi yine iç içeyiz, yine el ele vermiş durumdayız. Bire bir görüştüğümüz hemşehrilerimizin ‘Allah devletimize zeval vermesin, milletimizi korusun ve muhafaza etsin’ duaları, bizi biz yapan inanç değerlerimizin yanı sıra birlikte yaşama kültürümüzün ne kadar güçlü ve sarsılmaz olduğunu kanıtlamaktadır. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının imkanları seferber edilmiştir. Yeşilyurt Belediyesi olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren halkımızın yanında olduk, imkanlarımızı seferber edip, gereken ne varsa yerine getirdik. Başkan Yardımcılarımızla birlikte mahallelerimizi tek tek geziyoruz, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın taleplerini yerinde öğreniyoruz, yapılacak çalışmalar ve yardımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıyoruz. İlçemizin tüm bölgelerini ziyaret ederek depremde hasar gören binaları yerinde inceleyip, halkımızın beklenti ve taleplerini öğrenmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ