Yeşilyurt'ta 135 bin 445 Euro bütçeli meslek projesi tamamlandı

Genel 26.10.2017 18:09:59 0
Yeşilyurt
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yüzde 15’lik bütçesi Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanan ve toplam bütçesi 135 bin 445 Euro olan Yeşilyurt Meslek Ediniyor projesinin tamamlandığını söyleyerek, "Proje ile meslek edindirme kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunduk” dedi.
Belediye Başkanı Polat, Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin başarılı bir şekilde tamamladığını ifade ederek, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın ‘İnsan Kaynaklarını Geliştirme’ bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın operasyon faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü’dür. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülen ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin toplam bütçesi 135 milyon 445 Euro olup bunun yüzde 15’lik kısmı belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Uygulanan bu proje ile ilimizde ki dezavantajlı grupların meslek edinmeleri sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında dört alanda meslek edindirme kursu açıldığını dile getiren Polat, “Hereke İpek Halı dokuma kursu ile 24 bayanın 7 aylık bir süreçte bin 160 saat eğitim alarak meslek edinmeleri sağlanırken, masaüstü yayıncılık alanında ise 11 dezavantajlı kursiyerimiz beş ay süren kursu 98 günde 392 saat eğitim alarak meslek edinmelerine imkan tanınmıştır. Tabaka ofset baskı kursu ile 104 gün süren kursta 8 kişi meslek edinirken, Bilgisayar İşletmenliği kursunda ise 37 kişiye eğitim verildi” şeklinde konuştu.
Polat, "Mesleki anlamda belirli seviyelere gelen bu dezavantajlı gruplara yönelik ‘Öğrenilmiş Çaresizlikle Mücadele’ konferansı ile kişiler çaresiz olmadıkları ve çarenin kendileri olduğu bilinci uyandırıldı. Kadınlara, engellilere ve sosyal ayrımcılığa maruz kalmış kişilere karşı oluşan ön yargıların bertaraf edilmesi amacıyla düzenlenen ‘Cinsiyet Ayrımcılığı’ konferansında ise kadınların toplumsal cinsiyet rolleri çerçevesinde aile içi yaşamı algılama biçimleri detaylı olarak ele alındı. ‘Girişimcilik Kültürü ve İşçi-İşveren Buluşması’ konferansında ise devletimizin vermiş olduğu desteklerle başarı sağlayan girişimcilerimizin başarı öyküleri ve işçi işveren buluşması sağlanarak kursiyerlerimizin işverenlerle görüşmeleri sağlanmıştır. Projemizde meslek edinmeleri sağlanan kursiyerlerimizin kendi iş yerlerini kurmaları ve devletin vermiş olduğu desteklerden yararlanmaları adına KOSGEB il Müdürlüğümüzle yapılan protokol kapsamında 120 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen eğitim programları sonunda 114 kişi başarı belgesi almaya hak kazanarak hibelerden yararlanmalarının önü açılmış oldu” diye konuştu.