Yeşil gıda seracılıkta kış dönemi ürün çeşitliliği artırıldı

YEŞİL GIDA SERACILIK, KIŞ DÖNEMİ ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRILDI

Genel 9.10.2020 16:04:42 0
Yeşil gıda seracılıkta kış dönemi ürün çeşitliliği artırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2020 16:04

MALATYA (İHA) – Malatya’da ‘ Tarım Belediyeciliğinde Marka Olma’ slogan ile yola çıkan Yeşilyurt Belediyesi kış hazırlıklarına başlayarak seralarında ürün çeşitliliğini arttırdı.

‘Malçlı’ üretim yöntemiyle domates, kıvırcık ve marul üretimine hız verilen tesiste hedef organik ürünlerle vatandaşı kışında buluşturmak olarak belirlendi. Vatandaşların doğal, taze ve organik ürünlerden daha fazla istifade etmelerini sağlamak adına ürün çeşitliliğini artırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın talimatıyla kurulan Yeşil Gıda Seracılık alanımızda sağlıklı, hijyenik ve doğal ürünlerin üretimi tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde başarıyla yürüttüğü ‘İyi Tarım’ uygulamalarını desteklemek için projenin oluşturulduğunu belirten Özer, “Tarımsal hizmetlerde farkındalık oluşturmak adına hizmete sunduğumuz Yeşil Gıda Seracılık alanımızda kış dönemine yönelik ürünlerimizin sayısını artırdık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzde ki Ziraat Mühendislerimizin gözetiminde gerçekleşen çalışmalar neticesinde, naylonla kapalı üretim şekli olan malçlı üretim yönetimiyle domates, kıvırcık ve marul gibi sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerini yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hasat ile ürünleri halkın istifadesine sunacaklarını kaydeden Özer, “Ekim, dikim ve sulama gibi ön hazırlık süreçlerini büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin hasadını yaptıktan sonra sosyal tesislerimiz ve yemek fabrikamızdaki zengin yemek menülerinde halkımızın istifadesine sunacağız. Yeni tip korona virüs başta olmak üzere farklı hastalık türlerinden kendimizi korumak ve muhafaza etmek için doğal ve organik ürünleri daha fazla tüketmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Bağışıklık sistemimizi daha güçlü hale getirmek içinde sofralarımızdaki doğal ürünlerin sayını mutlaka artırmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta verimli topraklarımızı doğru ve planlı çalışmalarla daha rantabl hale getirip, sofralardaki doğal ürün çeşitliliğini artırmaktayız. Yeşilyurt’umuzu tarım belediyeciliğinde marka olabilmesi adına başarılı hizmetlerde bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürümüz Ömer Kamış ile değerli mesai arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ