Yenikapı'da ihtiyaç fazlası olduğu iddiasıyla sergilenen araçlar

- İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut: - 'Yaptığımız çalışmalar kapsamında şu alanda gördüğünüz 730 araçtan tasarruf edilebileceği belirlenmiştir'

Genel 8.09.2019 16:29:22 0
Yenikapı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2019 16:29

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut, ihtiyaç fazlası olduğu iddiasıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda sergilenen araç sayısının 730 olduğunu belirtti.

Erkut, İBB bağlı kuruluşları İETT ve İSKİ ile 28 iştirakinde kullanılan "hizmet araçları"na ilişkin yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sıkça dile getirdiği "ihtiyaç fazlası" araçların sergilendiğini söyledi.

Kamuoyunun, tartışmaların neticesinde, seçimlerin sonuçlanmasıyla ihtiyaç fazlası araçları görmek istediğini ifade eden Erkut, "Netice itibarıyla yaptığımız çalışmalar kapsamında şu alanda gördüğünüz 730 araçtan tasarruf edilebileceği belirlenmiştir. Ayrıca yapılan incelemelerde iki seçim arasında, nisan, mayıs ve haziran aylarında 517 binek aracın da kiralandığı şirketlere iade edildiği kayıtlardan bulunmuştur." iddiasında bulundu.

İmamoğlu'nun dile getirdiği "israf" ve "tasarruf" kavramlarıyla ilgili söylemleri sonrası, bir evvelki yönetimin de tasarruf ihtiyacı hissederek binek araç sayısını azalttığı savunan Erkut, şöyle devam etti:

"Sonuç olarak, 31 Mart sonrası toplamda yüzde 20 seviyesinde, bin 247 araç sistemden çıkarılmıştır. Yani İBB ve bağlı kuruluşlarındaki her 5 araçtan 1'i sistemden çıkmıştır. İade edilen bin 247 aracın yıllık kira gideri ortalama fiyatlar üzerinden yaklaşık 35 milyon 750 bin, yakıt gideri de 13 milyon 750 bin TL'dir. Toplamda yılda 49 milyon 500 bin lira tasarruf sağlanacaktır. 5 yıllık süreçte bu tasarruf, 250 milyon lirayı bulmaktadır. Tüm bu çalışmaları yaparken son derece dikkatli, istismara yol açmayacak kimsenin hakkını yemeyecek bir çalışma yapmaya gayret ettik. Ancak veri ve kayıtların uyumsuzluğu çalışmaların uzamasına neden oldu. Halen birçok alandaki çalışmalarımız devam etmektedir."

Erkut, araçlarda takip sistemi bulunduğunu ve bunlar kontrol edildiğinde, belirli bir tarih aralığında sadece 399 araçtan sinyal geldiğini, kalan araçların nerede görev yaptığı konusunda soru işaretleri bulunduğunu öne sürerek, sistemden çıkan araçların hizmeti engellemeyeceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ