Yaylacılar bayram için dönüşe geçti

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylara çıkan besiciler, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla köy ve beldelerine dönmeye başladı.

Genel 6.08.2019 10:44:12 0
Yaylacılar bayram için dönüşe geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.08.2019 10:44

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylara çıkan besiciler, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla köy ve beldelerine dönmeye başladı.

Merkeze bağlı Kırköy beldesinde yaşayan vatandaşlar, 3 aylık yayla döneminin ardından eşyalarını traktör ve pikaplara yükleyerek dönüşe geçti. 3 ay boyunca yaylada peynir, yoğurt, tereyağı üreten vatandaşlar, kurbanlık satışı yapmaya başlayacak. Yayla dönüşünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Maşallah Menteş, “Şu anda yayla dönüşünü gerçekleştiriyoruz. Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra yaylaya çıkmıştık. Şimdide artık dönüş zamanımız geldi. Kurban Bayramı geliyor, onun için köyde kurban keseceğiz ve hayvan satışlarımızı yapacağız. Bayramdan dolayı biraz erken dönmek zorundayız. Peynir ve sütümüzü iki ay boyunca burada yaptık. Her sene buraya çıkıyoruz” dedi.

Bayramın yaklaştığını ve bayram öncesi dönüş yaptıklarını kaydeden Alaattin Kaplan da, “Burada ürettiğimiz ürünleri sattık. Burada yapacak bir şey kalmadı. Hayvanlarımız yaya olarak inişe geçti. Bizler de eşyalarımızı traktör ve pikaplara yüklemeye başladık. Burada 20-22 ev bulunuyor” diye konuştu.

Hayvanlar için yaylaya çıktıklarını ifade eden Merve Yıldırım ise, “Buraya gelmemizdeki en önemli faktör hayvanlardır. Hayvanlar burada daha güzel otluyor, soğuk su daha fazla ve süt ürünleri açısından daha iyidir. Her sene düzenli bir şekilde yaylaya geliyoruz. Bayram nedeniyle erken dönüyoruz. Yaklaşık 2,5-3 aydır buradayız. Gerekli ihtiyaçlarımızın hepsini karşıladık. Dağda da ot ve su ihtiyacı artık tükendiği için memlekete geri dönüyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcudan karatede birincilik


Van Spor

Kars’ta hayatını kaybeden Kundakçı’ya duygusal veda: Kundakçı, Kars’ta unutulmadı


Van Spor

Elazığspor Kaptanı Halil İbrahim’den 2 gol, 2 asist


Van Spor

Malatya’da 31 takım Türkiye finali için yarışacak


Van Spor

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ