Yaya geçitlerinde ‘kırmızı çizgi’ dönemi başladı

Erzurum’da yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla yaya geçitlerine kırmızı şerit çizildi. Erzurum Emniyet ekipleri tarafından durdurulan vatandaşlar

Genel 30.03.2021 13:00:08 0
Yaya geçitlerinde ‘kırmızı çizgi’ dönemi başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2021 13:00

Erzurum’da yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla yaya geçitlerine kırmızı şerit çizildi. Erzurum Emniyet ekipleri tarafından durdurulan vatandaşlara ise bilgi verilerek broşür dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında Erzurum’un en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeritler kırmızıya boyandı. Etkinliğe, Erzurum Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat, Erzurum İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AFAD Müdürü Selahattin Karsli, ilk ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek uygulamanın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün İçişleri Bakanlığımız tarafından bütün yurt genelinde aynı anda uygulanan bir projeye şahitlik ettik. ‘Yaya önceliğimiz’ sloganına dikkat çekmek için tüm yurt genelinde bir uygulama yaptık. Bu durum sadece medeniyet değil bir trafik kuralıdır. Yayalarımıza öncelik vermemiz modern olmanın, medeni olmanın, çağdaş olmanın en gereklilerinden bir tanesidir. Böyle yaparak hem yaya güvenliğini sağlamış oluruz hem de bir insan olarak, sorumlu bir yurttaş olarak gerekli hassasiyeti sağlamış oluruz. Bunu ortaya koymak amacıyla bütün kamu kurum temsilcileriyle sahada bu uygulamayı gerçekleştirdik. Bundan sonra ki süreçte de uygulama inşallah gereken sonucu etkin bir şekilde verecektir. Uygar ülke görüntüsünü sergilemiş olacağız” diye konuştu.

Uygulamanın anlamlı olduğunu ifade eden araç sürücüleri, “Güzel bir uygulama. Caddede, kalabalık şehirlerde, trafiğin yoğun olduğu yerlerde yayalar mağdur oluyor. Dikkat etmek gerekiyor, yayalara öncelik vermek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Protokol tarafından yaya geçitleri kırmızıya boyandıktan sonra trafikte durdurulan araç sürücülerine bilgi verilerek broşür dağıtıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ