Yapılara kimlik belgesi alınması istendi

Nurettin Sevim, 2019 Yılında Yürürlüğe Giren Deprem Yönetmenliğinin Uygulanmasını İstedi

Genel 3.02.2020 16:04:16 0
Yapılara kimlik belgesi alınması istendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.02.2020 16:04

Yapı Denetimler Birliği Malatya Şubesi Temsilcisi İnşaat Mühendisi Nurettin Sevim, yapıların kimlik belgesinin alınması ve çürük yapıların ayıklanıp yıkılması gerektiğini vurguladı.

Malatya Belediyesi eski başkan yardımcılarından Yapı Denetimler Birliği Malatya Şubesi Temsilcisi İnşaat Mühendisi Nurettin Sevim, “Öncelikle bu depremden dolayı tüm Malatya’nın ve ülkemizin başı sağ olsun. Elazığ ve Malatya’da olan bu depremden Malatya ilimiz az hasarlı şekilde kurtuldu” ifadelerini kullandı. 4708 sayılı yapı denetim yönetmenliğe göre, sağlıklı, sıhhatli ve yaşanılabilir binaların yapılmasının ön görüldüğüne dikkat çeken Sevim, “Şu anda Malatya da hasar gören binaların yüzde 80’i 1975 yılındaki deprem yönetmenliğine göre yapılan yapılardır. Onlar da şimdiyle kıyaslanmayacak kadar düşük vasıftalar. Şu anki hem beton santrallerimizin olması hem de 2018 yılında çıkıp 2019 yılında yürürlüğe giren deprem yönetmenliğine göre uyguladığımızda bundan sonraki süreçte Japonya ve diğer ülkelerde olduğu gibi bir deprem olduğu zaman kimsenin burnu kanamadan insanlar evlerinde ikametgah edeceklerdir” şeklinde konuştu.

Yapıların depremden zarar görmemesi için yapının kimlik belgesinin alınmasını öneren Sevim, “İkincisi, belediyelerimize görev düşüyor. Yapı stokunun, 1975 deprem yönetmenliğine göre yapılan yapıların bir an önce bu stokun ortadan kaldırılması lazım” tavsiyesinde bulundu.

Jeologların araştırmalarına göre, Adıyaman Çelikhan fay hattının kırılma ihtimalinin söz konusu olduğunu hatırlatan Sevim, “Çelikhan fay hattının kırılması ne zaman belli değil diye dile getiriyorlar. Bu kırılmadan, mevcuttaki eski yapıları gözden geçirmek lazım. Çürük olanları kentsel dönüşümle bunlarla ilgili çalışmaları yapıp çürük olanları ayıklanıp onların yıkılması lazım” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ