Yapı Kredi'den '16 Günlük Aktivizm-Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası'na destek

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen "16 Günlük Aktivizm-Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası"na bu yıl da katılıyor.Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Banka,

Genel 25.11.2020 11:24:07 0
Yapı Kredi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2020 11:24

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen "16 Günlük Aktivizm-Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası"na bu yıl da katılıyor.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, Banka, 25 Kasım'daki Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nden başlayarak 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar Plaza D Blok, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, Yapı Kredi Kültür Sanat, Karaköy Palas, Yapı Kredi Bursa ve Amasya şubelerinin binalarını turuncu ile aydınlatarak kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkati çekecek.

Yanıp sönen ışıklarıyla iletişimde olan, dayanışma gösteren ve birbirlerini koruyan ateş böceklerinden ilham alınarak Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ofisi tarafından hazırlanan ulusal kampanyanın bu yılki teması kadın ve kız çocuklarına yönelik artan siber şiddet.

Yapı Kredi'nin sosyal medya mecraları ve KSS web sitesi ile de destek verdiği kampanyada, sosyal medya kullanıcıları atesbocekleri.info sitesine yönlendiriliyor. Bir milyon ziyaretçinin hedeflendiği kampanya kapsamında ziyaretçiler sitede bulunan interaktif testi çözerek siber şiddet hakkındaki bilgisini test edebilecek. Ayrıca, konuya ilişkin bilgi ve farkındalığı artıracak mini bir kılavuzu da kendi cihazına indirebilecek.

Yapı Kredi, kadınların toplumsal hayatta karşılaştıkları pek çok probleme yönelik girişim ve projenin içinde yer alıyor. Kurum içinde benimsediği Aile İçi Şiddetle Mücadele Politikası'yla Yapı Kredi, çalışanlarına danışma, yönlendirme, eğitim ve destek hizmetleri sağlıyor. BM tarafından yürütülen "HeForShe" kampanyasını da destekleyen Yapı Kredi, "Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri"nin (UN WEPs) imzacıları arasında bulunuyor. Ana hissedarı Koç Holding'in "Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" projesine de katkı sağlıyor. Ayrıca halihazırda Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile Mardin İpekyolu Konukevi projesini destekleyerek kadınların istihdamına katkıda bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ