Yakutiye Belediyesi Saltuklu yılını erteledi

YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI DR. MAHMUT UÇAR

Genel 23.03.2020 14:58:48 0
Yakutiye Belediyesi Saltuklu yılını erteledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.03.2020 14:58

Yakutiye Belediyesi’nce yapılması planlanan 2020 Saltuklu Yılı etkinlikleri korona virüs salgını nedeniyle 2021’e ertelendi.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar daha önce yapmış olduğu açıklamada 2020 yılını “Saltuklu Yılı” ilan edeceklerini, bu organizasyon kapsamında yıl boyunca çeşitli etkinlik ve faaliyetler yapacaklarını açıklamıştı. Nisan 2020 de düzenlenecek bir panelle açılışı yapılıp daha sonra bir dizi toplantı, söyleşi, sportif faaliyet ve kültürel etkinlikle yıl boyu sürmesi planlanan organizasyon dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ertelendi.

Erzurum sevdalısı bir kişi olarak, şehrin tarihi ve kültürel özelliklerinin ön planda tutulmasının önemli olduğunu her fırsatta dile getiren Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yaptığı yazılı bir açıklama ile insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve öncelikli amaçlarının bu salgınla mücadele etmek olacağını dile getirerek, “Saltuklu Yılı” etkinliklerini bu doğrultuda 2021 yılına ertelediklerini duyurdu.

Erzurum’un Saltuklu’ya başkentlik yapmış bir şehir olduğunu dile getiren Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, “Bir çok kadim Medeniyetin her köşede hissedildiği şehrimizde Saltukluların bıraktığı izlerin halen dimdik ayakta olduğunu görüyoruz. Saat Kulesi, Tepsi Minare, Ulucami, Kaleiçi Mescidi gibi tarihi değerlerimiz Saltukluların bize emanetidir. Bu amaçla istedik ki; genç nesile hem Erzurum tarihini hem de Anadolu’nun Müslümanlaşmasında, Türkleşmesinde büyük katkısı olan ve birçok tarihi eser kazandıran Saltuklu’yu analım ve tarihin tozlu sayfalarında unutulmuş olarak kalmasının önüne geçelim. Ancak; Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de alınan olağan üstü tedbirlerle önüne geçilmesine çalışılan korona virüs salgını nedeniyle bu projemizi erteleyerek önümüzdeki yıl ulusal ve uluslararası düzeyde kutlamak istiyoruz. İnsan sağlığı elbette her şeyden önemli. Yakutiye Belediyesi olarak bu mücadelede biz de elimizden geldiğince gerekli tedbirleri aldık. Bundan sonra da bu mücadelede etkin bir şekilde bulunacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ