Yağışların etkili olmaya başladığı Elazığ’da, çadırkentte yaşam

Elazığ’da Meydana Gelen 6.8’lik Depremin Arından Evlerinde Hasar Olup Da Çadir Kentlere Yerleştirilen Vatandaşların Soğuk Kış Aylarında Yaşantısı Devam Ediyor.

Genel 31.01.2020 11:24:04 0
Yağışların etkili olmaya başladığı Elazığ’da, çadırkentte yaşam
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2020 11:24

Depremin vurduğu çadır kentlerde yaşamın devam ettiği Elazığ’da yağışlar etkili olmaya başladı.

24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından AFAD ve Kızılay tarafından evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için 10 farklı noktada çadır kent kuruldu. Evsiz kalan ve çadır kentlerde yaşayan depremzedelerin yaşantısını zorlayacak kış şartları da etkisini göstermeye başladı. Dün geceden itibaren hafif kar ve yoğun yağmur yağışı etkiledi. Yağışla birlikte soğuk hava da etkili olmaya başladı.

Daha önce çadırda yaşadığını belirten Hasan Altubey,“Burada yaşamak gerçekten çok zor. Havalar soğuk olsun yine de şükür ediyoruz. Küçük çocuğu olanlar için bu durum daha da zor oluyor. Çadırlar yine iyi güzel ama ev kadar rahat ve sıcak değil” dedi.

Çadır kentte kalan vatandaşlardan Ahmet Köseoğlu ise “Allah devletten 100 bin kere razı olsun. Bu bir nimettir. Ben İzmit depremini de gördüm böyle bir hizmet yoktu. Hemen çadırları ve yemekhaneleri Elazığ’a getirmek büyük bir nimettir. Bu yapılan hizmetlerden dolayı mutluyuz. Çadırlarımız güzel ama tabi biraz suyun içerisindeyiz o da normaldir” diye konuştu.

Depremde ölen kişilere rahmet yaralılara da acil şifa dileyen Hasan Altunbaran’da, “Bu zamana kadar böyle bir deprem görmedim. Allah devletimize zeval vermesin. Sağ olsunlar tüm Türkiye bir olup Elazığ’a yardım ediyorlar. Ailece bayağı deforme olduk evlerimiz yıkıldı. Çok şükür burada kahvaltımızı da yapıyoruz Allah olmayana yardım etsin. Buraya yardıma gelen herkesten Allah razı olsun"ifadelerini kullandı.

Yağışlar nedeniyle havaların soğuduğunu da belirten vatandaşlar, yağmurun çadırlara girebildiğini Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesini istediklerini aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ