'Virüsü atlattıktan sonra bir ay yürüyemedim'

Gaziantep'te, yeni tip koronavirüs salgınının ilk gününden beri özveriyle çalışan ve bu süreçte yakalandıkları hastalığı yenerek görevlerinin başına dönen hemşireler yaşadıkları zorlukları anlattı.

Genel 27.02.2021 15:00:32 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2021 15:00

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisinde görevli hemşire Elif Pat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgınla mücadele sürecinde hastalık riski taşıdığı için eve korkarak gittiğini belirtti.

Halsizlik, yorgunluk ve nefes darlığı şikayetleri üzerine yaptırdığı Kovid-19 testi pozitif çıkınca hastanenin misafirhanesinde karantinaya alındığını anlatan Pat, "Hastalığı çok ağır atlattım, 3-4 gün yürüyemedim." dedi.

Hastalığın herkeste farklı belirtiler gösterdiğini ve bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymanın çok önemli olduğunu vurgulan Pat, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Virüsü atlattıktan sonra bir aya kadar yürüyemedim, ayaklarım çok ağrıdı. Halsizlikten dolayı çok çabuk yoruluyordum. 6 aya kadar yorgunluk hissi geçmedi. Herkeste olduğu gibi ben de tat ve koku alamadım. Halsizlik ve nefes darlığı gibi etkisi çok ciddi oluştu. Daha önce Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde de çalıştım. Orada da gördüm ki insanlar çok zor şeyler yaşıyor. Biz de bu durumu görüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Hayat ve yaşamak çok güzel. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeliyiz."

"Bende ölüm korkusu oluştu"

Kentteki özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Esra Hoşaf (28) ise yaklaşık bir ay önce Kovid-19'a yakalandığını ve zor bir süreç geçirdiğini belirtti.

Çalıştığı sırada kırgınlık, ateş, boğaz ağrısı ve yutkunma sıkıntısı oluşmaya başladığını anlatan Hoşaf, test sonucunun pozitif çıkması üzerine evde kendini karantinaya aldığını söyledi.

Hoşaf, nefes almakta zorlandığını ve ağır bir süreç geçirdiğini anlatarak, "Bende ölüm korkusu oluştu, geceleri yatamadım. Odada tek başıma karantinada kaldım. Sağlıkçı olduğum için ateşim yükseliyor mu, tansiyonum yükseldi mi? diye sürekli tedirginlik vardı. İlaçlarımı kullandım, karantinanın 3. gününde kas ağrısı oluştu. Tat ve koku alamıyordum, yediğim ve içtiğimden bir şey anlamıyordum. Özellikle nefes darlığı şikayetim vardı. Odanın içinde bile yürürken nefes nefese kalıyorsunuz." dedi.

Karantina süreci bittikten sonra da hastalığın etkilerinin sürdüğünü aktaran Hoşaf, "Etkisi bir ay geçmedi, kimsenin 'ben gencim' diye düşünmemesi, herkesin özenle maske takması gerekiyor. Belirtiler olduğu zaman da mutlaka acil servise başvurmak gerekiyor." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ