Veteriner hekimler iftar programında buluştu

Erzincan’da Dünya Veteriner Hekimleri Günü münasebetiyle veteriner hekimler iftar programında buluştu.

Genel 26.04.2022 08:53:05 0
Veteriner hekimler iftar programında buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2022 08:53

Erzincan’da Dünya Veteriner Hekimleri Günü münasebetiyle veteriner hekimler iftar programında buluştu.

Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla veteriner hekimler, Erzincan Veteriner Hekimleri Odasının düzenlemiş olduğu iftar programında bir araya geldiler. Programa, kent protokolünden bazı isimlerin yanı sıra Türk Veteriner Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu ve veteriner hekimler aileleriyle katıldı.

Erzincan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Feryoz Hira yaptığı konuşmada, Dünya Veteriner Hekimler Gününün her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutlandığını ancak bu sene Ramazan Bayramı arifesine denk geldiği için oda olarak programı bir hafta önce yaptıklarını kaydetti.

Türk Veteriner Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu’da, Dünya Veteriner Hekimler Birliği ve Küresel Hayvan Sağlığı Birliğinin bu yılki temayı; ‘Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması ’ olarak açıkladığını ve veteriner hekimliğin ilk akla gelen görevi hayvan sağlığını korumak olarak bilinse de, halk sağlığı konusunda sağlayacağı katkılarda en az onun kadar önemli olduğunu, bireysel mücadelenin veteriner hekimlerin dayanıklılığını arttırmak için yeterli olmadığını bunun için derneklerin, enstitülerin ve hükümetlerin; yeterli eğitim-öğretim, rehberlik ve iş birliğini arttıracak şekilde veteriner hekimleri desteklemeleri gerekeceğini ayrıca; veteriner hekimlerin mücadele ettikleri fiziksel ve ruhsal yüklerin daha iyi anlaşılabilmesi, daha iyi destek fırsatlarının sağlanabilmesi için daha çok araştırma yapılmasına gerek duyulduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ