Veliler, öğrencilere misafir oluyor

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Eğitimde Başarı Çitasini Yükselmek Amacıyla İl Genelinde Başlatılan Eğitim Seferberliği Kapsamında, Yatılı Bölge Okullarında Uygulamaya Konulan “misafirim Ailem” Projesi İle Öğrenciler, A

Genel 10.11.2019 08:50:20 0
Veliler, öğrencilere misafir oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.11.2019 08:50

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, eğitimde başarı çıtasını yükselmek amacıyla il genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında, Yatılı Bölge Okullarında uygulamaya konulan “Misafirim Ailem” projesi ile öğrenciler, aylık periyotlarla kaldıkları pansiyonlarda velilerini misafir edecek.

Pansiyonlarda kalan öğrencilerin aile hasretini en aza indirmek, yalnızlık duygularını ortadan kaldırıp, aileleri de eğitim-öğretim sürecine dâhil etmek amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulamaya konulan “Misafirim Ailem” projesi öncesinde ilk olarak, il genelinde eğitim - öğretime devam eden 14 Yatılı Bölge Okulunda okuyan, toplam 2858 öğrencinin velisi okullara davet edilerek, çeşitli konularda bilgilendirildi.

Ağrı merkez ve ilçelerindeki 14 Yatılı Bölge Okulunda eş zamanlı olarak uygulamaya konulan proje kapsamında okullara davet edilen veliler, bilgilendirme toplantısından sonra pansiyonlarda kalıp, aile ortamından uzak kalan çocukları ile birlikte vakit geçirme fırsatı buldu.

Ağrı Ozanlar Yatılı Bölge Okulunda “Misafirim Ailem” projesi kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, uygulamaya konulan proje hakkında yaptığı açıklamada, velileri de eğitim-öğretim sürecine dahil ederek, başarı çıtasını yükselmeyi amaçladıklarını söyledi.

‘2 bin 858 öğrencimizi aileleri ile buluşturduk’

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il genelinde bulunan 14 Yatılı Bölge Okulunda eş zamanlı olarak, projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekin, "Bunu her ay periyodik olarak yapmayı planlıyoruz. Şuanda 2 bin 858 öğrencimizi aileleri ile buluşturduk. Bu gün bizde bu okulumuzda uygulamaya katıldık. Velilerimiz yoğun katılım gösterdi. Bu bizi mutlu etti. Burada çocukları ile birlikte bu ortamı görüp tanıma fırsatı yakaladılar. Onlarla birlikte vakit geçirip, oyunlar oynadılar. Bu bizim için çok önemli. Bizim burada yapmak istediğimiz, öğrencilerimizin o yalnızlık duygusunu ortadan kaldırmak ve onları aileleri ile bir araya getirmek. Biz öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bir aileyiz. Bu ortamı burada oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle bizim buradaki amacımız okul, öğrenci ve aile işbirliğini geliştirme, güçlendirmek. Ailelerimizi de eğitim ve öğretim sürecine dahil etmek” dedi.

‘Öğrenci ve velilerimiz özlem giderecek’

Ağrı Ozanlar Yatılı Bölge Okulu’nda Sınıf Öğretmeni olan Gülcan Karasungur ise pansiyonlarda kalan öğrencilerinin, ailelerinden uzakta kaldıkları için aile özlemi çektiklerini ve öğrencilerin bu uygulama ile aile özleminden kurtularak, derslerine daha iyi konsantre olacaklarını dile getirdi.

Karasungur, "Buradaki amacımız, evlerine gidemeyen öğrencilerimiz ve ailelerinin birlikte vakit geçirerek özlem gidermesi. Çünkü bazı öğrencilerimiz köyleri çok uzak olduğu için bazen bir aydan fazla süre ile ailelerini göremiyor. Buda ortaya bir özlem çıkarıyor. Öğrencilerimiz böyle olunca derslerine iyi odaklanamıyorlar. Ayrıca velilerimiz pansiyon ve yurt ortamını da görme fırsatı bulacaklar. “Misafirim Ailem” projesi ile hem bu özlemi gidermeyi amaçladık hem de öğrencilerin bura da sadece ders göremediklerini aynı zamanda eğlendiklerini de göstermiş olduk. Ayrıca öğrencilerimiz psikolojik olarak da rahatlayacaklar” şeklinde konuştu.

Başlatılan uygulama ile pansiyonlarında velilerini misafir edip, özlem gideren öğrenciler de mutluluklarını dile getirirken, veliler ise kendilerine çocukları ile aldıkları eğitim ve kaldıkları ortamı görme fırsatı sunan “Misafirim Ailem” projesinin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ