'Vefa' Sebiha teyzenin can yoldaşı oldu

Antalya'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında Vefa Sosyal Destek Grubu ile koordineli hareket eden müftülük çalışanları, kentte yalnız yaşayan 70 yaşındaki kadının kendisine arkadaş olması için istediği 'muhabbet kuşu' talebini yerine getir

Genel 22.04.2020 13:43:00 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2020 13:43

Ekipler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri bireylerin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Gelen tüm taleplere adeta seferberlik ruhuyla koşan ekipler, gönüllere dokunuyor. Grup üyeleri, karşılaştıkları ilginç taleplere de yanıt vererek takdir topluyor.

Bu taleplerden biri daha Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yerine getirildi. Daha önceden musluk tamiri, bahçedeki odunların kırılması, örgü ipi siparişi ve dedenin torununa masal okunması gibi ilginç talepleri karşılayan Vefa Sosyal Destek Grubu, 70 yaşındaki Sebiha Aydın'ın "muhabbet kuşu" talebine de kayıtsız kalmadı.

Grupta yer alan Muratpaşa Müftülüğü ekipleri, eşini 40 yıl önce trafik kazasında kaybeden Sebiha Aydın'ın 65 yaş aylığını çekerek evine getirdi. Maaşını teslim alan Aydın, bir süre sonra tekrar aradığı ve yalnız yaşadığını dile getirdiği ekipten kendisine arkadaş olması için "muhabbet kuşu" talebinde bulundu. Bunun üzerine, Vefa Sosyal Destek Grubu Müftülük Koordinatörü Muzaffer Ataç, satın aldığı muhabbet kuşunu Sebiha teyzeye götürdü.

Adını "Vefa" koydu

Kapı zili çaldığında bir anda elindeki kuş kafesiyle Ataç'ı karşısında gören Sebiha Aydın sevinç yaşadı. Aydın, "Can yoldaşım olacak." dediği muhabbet kuşuna "Vefa" ismini verdi.

Aydın, AA muhabirine, muhabbet kuşuna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Kovid-19 tedbirlerine harfiyen uyduğunu ifade eden Aydın, "Çok mutlu oldum. 'Vefa' ile konuşacağım, onu seveceğim, okşayacağım, benim can yoldaşım olacak." ifadesini kullandı.

Yalnız yaşadığı için evde olduğu süreçte çok sıkıldığını dile getiren Sebiha teyze, şöyle konuştu:

"Maaşımı çekmeleri için aramıştım. Telefona Muzaffer Bey bakmıştı. Maaşımı çekip getirdiler. Bana çok samimi geldi. Bir yakınımmış gibi hissettim. Bu nedenle tekrar arayıp bana arkadaş olması için bir muhabbet kuşu getirmelerini istedim. İki yıl önce de kuşum vardı. Ben uzun bir süre hastanede yatınca ölmüştü. Buna çok üzülmüştüm."

"İlk kez böyle bir taleple karşılaştım"

Muzaffer Ataç ise 112 Çağrı Merkezi üzerinden kendilerine tanımlanan sistemden sadece Muratpaşa Müftülüğünde 2 bin çağrıyı yanıtladıklarını anlattı.

Taleplere yardımcı olduklarını aktaran Ataç, "Daha önce maaşını teslim ettiğimiz yaşlı teyze telefon açarak, 'Sizden bir talepte bulunacağım ama utanıyorum. Ben yalnız yaşıyorum, canım çok sıkılıyor. Bana muhabbet kuşu alabilir misiniz?' dedi. Özür dileyerek, mahcubiyet içinde söyledi. Teyzemizin bu samimi isteğini kırmadım." şeklinde konuştu.

İlk kez böyle bir taleple karşılaştığını ifade eden Ataç, gelen her talebi karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ataç, "Her mahallemizde camilerimiz var. Tüm imamlarımız görevinin başında. İmamlarımız da evlerinde bekleyen yaşlılarımızın bir evladı sayılır. Bizi 24 saat arayabilirler. Yaşlılarımızı bu süreçte unutmayalım." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ