'Vefa' Sebiha teyzenin can yoldaşı oldu

Antalya'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında Vefa Sosyal Destek Grubu ile koordineli hareket eden müftülük çalışanları, kentte yalnız yaşayan 70 yaşındaki kadının kendisine arkadaş olması için istediği 'muhabbet kuşu' talebini yerine getir

Genel 22.04.2020 13:43:00 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2020 13:43

Ekipler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri bireylerin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Gelen tüm taleplere adeta seferberlik ruhuyla koşan ekipler, gönüllere dokunuyor. Grup üyeleri, karşılaştıkları ilginç taleplere de yanıt vererek takdir topluyor.

Bu taleplerden biri daha Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yerine getirildi. Daha önceden musluk tamiri, bahçedeki odunların kırılması, örgü ipi siparişi ve dedenin torununa masal okunması gibi ilginç talepleri karşılayan Vefa Sosyal Destek Grubu, 70 yaşındaki Sebiha Aydın'ın "muhabbet kuşu" talebine de kayıtsız kalmadı.

Grupta yer alan Muratpaşa Müftülüğü ekipleri, eşini 40 yıl önce trafik kazasında kaybeden Sebiha Aydın'ın 65 yaş aylığını çekerek evine getirdi. Maaşını teslim alan Aydın, bir süre sonra tekrar aradığı ve yalnız yaşadığını dile getirdiği ekipten kendisine arkadaş olması için "muhabbet kuşu" talebinde bulundu. Bunun üzerine, Vefa Sosyal Destek Grubu Müftülük Koordinatörü Muzaffer Ataç, satın aldığı muhabbet kuşunu Sebiha teyzeye götürdü.

Adını "Vefa" koydu

Kapı zili çaldığında bir anda elindeki kuş kafesiyle Ataç'ı karşısında gören Sebiha Aydın sevinç yaşadı. Aydın, "Can yoldaşım olacak." dediği muhabbet kuşuna "Vefa" ismini verdi.

Aydın, AA muhabirine, muhabbet kuşuna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Kovid-19 tedbirlerine harfiyen uyduğunu ifade eden Aydın, "Çok mutlu oldum. 'Vefa' ile konuşacağım, onu seveceğim, okşayacağım, benim can yoldaşım olacak." ifadesini kullandı.

Yalnız yaşadığı için evde olduğu süreçte çok sıkıldığını dile getiren Sebiha teyze, şöyle konuştu:

"Maaşımı çekmeleri için aramıştım. Telefona Muzaffer Bey bakmıştı. Maaşımı çekip getirdiler. Bana çok samimi geldi. Bir yakınımmış gibi hissettim. Bu nedenle tekrar arayıp bana arkadaş olması için bir muhabbet kuşu getirmelerini istedim. İki yıl önce de kuşum vardı. Ben uzun bir süre hastanede yatınca ölmüştü. Buna çok üzülmüştüm."

"İlk kez böyle bir taleple karşılaştım"

Muzaffer Ataç ise 112 Çağrı Merkezi üzerinden kendilerine tanımlanan sistemden sadece Muratpaşa Müftülüğünde 2 bin çağrıyı yanıtladıklarını anlattı.

Taleplere yardımcı olduklarını aktaran Ataç, "Daha önce maaşını teslim ettiğimiz yaşlı teyze telefon açarak, 'Sizden bir talepte bulunacağım ama utanıyorum. Ben yalnız yaşıyorum, canım çok sıkılıyor. Bana muhabbet kuşu alabilir misiniz?' dedi. Özür dileyerek, mahcubiyet içinde söyledi. Teyzemizin bu samimi isteğini kırmadım." şeklinde konuştu.

İlk kez böyle bir taleple karşılaştığını ifade eden Ataç, gelen her talebi karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ataç, "Her mahallemizde camilerimiz var. Tüm imamlarımız görevinin başında. İmamlarımız da evlerinde bekleyen yaşlılarımızın bir evladı sayılır. Bizi 24 saat arayabilirler. Yaşlılarımızı bu süreçte unutmayalım." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ