VEDAŞ’tan 490 milyon TL’lik yatırım müjdesi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü tarafından kent genelinde görev yapan kurum personellerine yönelik iftar düzenlendi. VEDAŞ Genel Müdürü Saim Kovancı, bölgeye yaklaşık 490 milyon lira yatırım yapacakların

Genel 22.05.2019 23:21:00 0
VEDAŞ’tan 490 milyon TL’lik yatırım müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2019 23:21

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü tarafından kent genelinde görev yapan kurum personellerine yönelik iftar düzenlendi. VEDAŞ Genel Müdürü Saim Kovancı, bölgeye yaklaşık 490 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen iftar kapsamında VEDAŞ’ın Muş ve ilçelerinde çalışan personelleri bir araya geldi. İftar sonrası gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ Genel Müdürü Saim Kovancı, bölgeye yaklaşık 490 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi.

Kovancı, Ramazan ayı münasebetiyle Van Bölge Müdürleriyle birlikte Muş’ta görev yapan personelle iftarda bir araya geldiklerini belirterek, “Buradaki amaç hem kaynaşmak hem de yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunmak” dedi.

Bölgenin yatırama çok ihtiyacı olduğunu hatırlatan Kovancı, “Tabi bölge her geçen gün gelişiyor. Muşumuzda da güzel gelişmeler var. Bizde hem yatırımları yerinde görmek hem de çalışanları ziyaret etmek için geldik” diye konuştu.

Muş’ta daha önce TEDAŞ’ın bir tane trafo merkezi bulunduğunu aktaran Genel Müdür Saim Kovancı, “Çok eski bir merkez olduğundan dolasıyla bir merkezde bir arıza olduğu zaman veya bakıma alındığı zaman Muş’un birçok ilçesi enerjisiz kalıyordu. 2 ay önce Muş’a geldiğimde buradaki arkadaşlarımız sıkıntıyı bana anlatılar. Bizde TEDAŞ’la yaptığımız görüşmeler neticesinde Muş’ta ikinci bir TEDAŞ trafo merkezini yatırım programına aldık. Bu bizim için önemli bir yatırım. Kısa sürede buraya bir indirim merkezi yapacağız. Bu tabi elektrik altyapısı için önemli bir merkez. Muş’ta hem şehir şebekelerinin yer altına alınması hem köy şebekelerinin yenilenmesi hem de köy enerji nakil hatlarının yenilenmesi noktasında yeni çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

2020 sonuna kadar Doğu Anadolu Bölgesine 490 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını belirten Kovancı, “Tabi bu çok önemli bir rakam. Kamu zamanında da bu yatırımlar yapılıyordu ama bu kadar rakamlar yoktu. Eğer biz nakit akışını çevirebilirsek bu yatırımı biraz daha yukarı çıkartmayı hedefliyoruz. Burada önemli olan tahsilatı da kayıp kaçağı da arzu ettiğimiz düzeye indirmek önemli. Bunları ne kadar indirebilirsek bu rakamları biraz daha yukarıya çıkaracağız. Bunun yanında otomasyon yatırımları yapıyoruz. Uzaktan kontrol izleme yatırımları yapıyoruz. Arzu ediyoruz ki Muşumuza daha fazla daha güzel yatırımlar yapalım ve kesintisiz bir enerji, sürekli bir enerji, düzgün voltajlı, sabit enerji tüm kullanıcıların hizmetine sunalım. Gayemiz bu inşallah hep beraber yaparız” diye konuştu.

İftara; VEDAŞ Bölge Müdürü Emrullah Okuducu, Yatırım Grup Müdürü Orhan Gültepe, Türker Vepsaş Şirket Müdürü Murat Taş, Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, VEPSAŞ İl Müdürü Mesut Baskın, VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Tahsin Uzunselvi Sendika temsilcilere ve çok sayıda personel katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ