VEDAŞ görevlileri hurda malzemeleri sanata çevirdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçendeki Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) arıza servisinde çalışan Sabri Akdoğan ve Fikret Öztunç, atık malzemeleri sanata dönüştürerek ‘tel adam’ yaptı.

Genel 21.04.2021 10:36:54 0
VEDAŞ görevlileri hurda malzemeleri sanata çevirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.04.2021 10:36

Hakkari’nin Yüksekova ilçendeki Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) arıza servisinde çalışan Sabri Akdoğan ve Fikret Öztunç, atık malzemeleri sanata dönüştürerek ‘tel adam’ yaptı.

İlçenin İpekyolu Caddesi üzerinde 40 kişinin çalıştığı VEDAŞ arıza servisi, yaşanan arızaları giderirken geriye kalan atıl durumdaki malzemeleri ise kurumun bahçesinde biriktiriyor. Arıza servisinde görev yapan Sabri Akdoğan ve Fikret Öztunç da, çevreyi korumak amacıyla atıl durumdaki elektrik malzemelerini sanata dönüştürdü.

Hurda malzemeleri sanata dönüştüren Sabri Akdoğan, “Atık malzemeler birikiyordu. Bizde çevreye dikkat çekmek için tel adam yapmaya başladık. Kullanılmayacak ve eski tüm hurda malzemelerini kullandık. Yaptığımız bu tel adam bir haftamızı aldı ama aralıklı yaptık. Biz bunu kablo, şalter, boru ve iletkenler gibi değişik malzemeyle yaptık. Özellikle baş kısmı için de termik kullandık. Hepsi tamamen kullanılmayacak ve yanmış malzemelerden oluşuyor. Altındaki sandalye bile atık malzemelerden oluşuyor. VEDAŞ çalışanları olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Bununla beraber elektrik direklerimizin tehlikeli olduğunu ve yanlarına kimse yaklaşmasın diye de robotumuzun yanına uyarı levhalarını da bıraktık. Bize bu konuda destek veren tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz” dedi.

Fikret Öztunç ise yaptıkları tel adamın tamamen hurda malzemelerden oluştuğunu belirterek, “Bu bizim ilk denememiz. Çevreye duyarlı olmak için daha güzel işler yaparız inşallah. Bunu yapmamızın amacı, aslında çevrede bulunan atık malzemelerden her şey yapılabileceğine dikkat çekmekti ve başardık. Bunu tüm VEDAŞ ekibi olarak yaptık ve hepsine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ