Varto Kaymakamı Çetin, balık sağımı yaptı

Genel 21.02.2018 09:55:11 0
Varto Kaymakamı Çetin, balık sağımı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.02.2018 09:55
Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, 37 milyon adet yıllık kapasiteli alabalık yavrusu üretim kuluçka hanesini ziyaret ederek balık sağımı yaptı.
Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, ilçeye 20 kilometre mesafede bulunan Beşikkaya köyüne bağlı Hızır çeşmesi mevkiinde faaliyet gösteren ve yıllık üretim kapasitesi 37 milyon alabalık yavrusu üretim kuluçka hanesi ziyaret etti. İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Terzi ile birlikte, tesiste incelemelerde bulunan Kaymakam Çetin, Binbaşı Terzi ile birlikte balık sağımı yaparak kuluçka dönemi ile ilgili bilgiler aldı.
Tesiste incelemelerin ardında açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, ”Burası zamanında teröristlerin ana merkezlerinden biri idi. Burada üç dört gurup teröristin kaldığı alanlardı.37 milyon kapasiteli tesisimiz doğru dürüst faaliyet gösteremiyordu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine alabalık veren tesislerden bir tanesi. Bu yıl tesisimiz daha bir güzellik yapıyor. Yaklaşık 5 milyona yakın kırmızı benekli alabalık üretimi yapacak. Yavrular çıkmış inşallah üç dört ay sonra piyasaya sunulacaktır. Bizde her türlü desteği veriyoruz. Daha önceden bazı ufak tefek eksiklikleri vardı. Kendisine destek olduk. Tesisimiz ülke ekonomisine katkı sunuyor. Müteşebbisimiz yeni bir balık üretim tesisi kurmayı düşünüyor. Bu konuda gerek katkı olsun, gerek vergi muafiyeti olsun, gerekli kalkınma ajanslarından da diğer birimlerimiz olsun kendisine gerekli yardımı sağlayacağız. Burada tesisi bize açtı bizi misafir etti. Kendisine teşekkür ederiz. ”Terörün olmadığı yerde her şey yapıyorlar görüyorsunuz. Havuzlarımız dolu, balıklarımız üretiliyor. İnsanlarımız hem ucuza balık yiyor hemde ithalat ve ihracatta katkı sağlıyor” dedi.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren tesis sahibi Abdurrahman Baltaş, tesis ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Yıllık kapasitesinin 37 milyon olduğunu belirten Baltaş, “Yıllık kapasitesi toplamda 37 milyon adettir. 30 milyonu gök kuşağı alabalığıdır. 7 milyonu ise Karadeniz anacıdır. Yani kırmızı beneklidir. Bizim büyük havuzlarımız var. Bunları 8 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde 10 tane havuzumuz var. Anaçlarımızı havuzların içerisine koyuyoruz. Dişileri ayrı erkekleri ayrı bırakıyoruz. Sağım sırasına geldiği zamanda bunları tekrar ayrı ayrı havuzlara koyuyoruz. Siber plas havuzlarımız var o havuzlara koyuyoruz. Elemanlarımız onları sağıyorlar. Sağdıktan sonra dişileri sonra erkeğin spermi ile karıştırıyoruz. İki üç dakika kaldıktan sonra dolaplara koyuyoruz. Bu dolapların içerisinde 45 gün kaldıktan sonra bunlar canlanıyor. Canlandıktan sonra siber plas havuzlara koyuyoruz" dedi.
“Muş’ta alabalık etkinliği yapmak istiyorum"
Alabalık yetiştiriciliğinde en önemli unsurun yavru üretimi olduğunu ifade eden Batlaş, Muş’ta bir de alabalık yemi üretim fabrikası açmak istediğini ve kendi yemini kendisinin üretmek istediğini kaydetti. Muş’ta önümüzdeki sene bir gün alabalık günü olarak kutlanmasını isteyen Baltaş, halka ekmek arası balık dağıtmak istediğini ve bunun için destek beklediğini sözlerine ekledi.
Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Terzi ile il müdürlüğünde görevli su ürünleri mühendisi Fatih Turan, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Muhammed Lütfi Turgut Beşik kaya köyündeki tesisleri inceledikten sonra ilçeye gitmek için tesisten ayrıldılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ