Van'da Deprem Olursa Hangi Binalar Yıkılabilir?

Gazeteci Ziya Türk yazdığı yazı ile Van’da 2011’de meydana gelen depremlerde yaşanan acıların yeniden yaşanmaması için ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekti.

Genel 29.11.2016 16:58:08 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün Van'da meydana gelmesi muhtemel bir depremde yaşanabilecekler hakkında ilgili kurumları uyarmak için çağrı yaptığı yazısı,

 

Van’da Deprem Olursa Hangi Binalar Yıkılabilir?

Van 2011 Ekim ve Kasım aylarında yaşadığı iki deprem ile büyük acılar yaşadı, birçok kişi enkaz altında kaldı. Hayatını kaybedenlerin, kışın dondurucu soğuğuna rağmen yürekleri yangın yerine çeviren acısını, enkazlardan yaralı çıkanların yeniden doğmuş gibi yaşattığı sevinçleri unutmadık.

 

İnsan hafızası fıtrat itibariyle unutmaya meyilli bir yapıda. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen 4,1 ve 4,6 büyüklüğündeki iki deprem Vanlılara yeniden yaşattığı korkulu anların yanı sıra, 2011 depremini de hatırlattı ve acılar tazelendi.

 

Deprem ve yaşananlar hafızalarımızda yeniden tazelenmişken, ben de daha önceden araştırmaya başladığım risk taşıyan ve sağlamlığından emin olunması gereken binalar, Van’daki binaların hasar durumları, orta ve ağır hasarlı ilan edilen binalarla ilgili yapılan ve yapılacak işlemler hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşmak, en önemlisi de yetkililerin dikkatini çekmek istedim.

 

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız 4,6 büyüklüğündeki deprem de gösterdi ki Van’da her an büyük bir deprem olabilir. Bu nedenle korktuğumuz depremlerden korunmak için, gerekli tedbirleri bir an önce almalıyız.

 

Kentsel dönüşümle şehirdeki bina stoklarını depreme dayanıklı hale getirmek uzun vadeye dayalı bir çözüm. Bir yandan binaları depreme dayanıklı hale getirmeye devam ederken, diğer yandan her an yaşanması muhtemel depremler karşısında, can kayıplarının en aza indirilmesini sağlayacak çalışmaların yapılması büyük önem taşıyor.

 

DEPREMDE CAN KAYIPLARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN, ACİLEN NELER YAPILMALI?

 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem