Vali Yıldırım, köylülerle buluştu

Genel 2.02.2018 08:51:46 0
Vali Yıldırım, köylülerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.02.2018 08:51
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Varto ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
Muş Valisi Aziz Yıldırım, ilçeye gelişinde Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Ağdaş ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Daha sonra beraberindekilerle ilk olarak Çaylar Jandarma Karakolunu ziyaret ederek Çaylar köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yıldırım, ardından Güzelkent köyüne geçti. Burada köy muhtarı Veli Kaya’nın devlet destekli işletmesinde incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in aldığı kar motorunu da inceledi. Daha sonra Aşağı Alagöz ve Bağiçi köylerini ziyaret eden Vali Yıldırım, köyleri ziyaret ederek vatandaşla hasbıhal ettiklerini belirterek, “Tepeköy ve Bağiçi köyleri, Alparslan-2 Barajı nedeniyle suyun altında kalacak. Onun müzakeresini yaptık. İnşallah hayırlara vesile olacak. Önümüzdeki bahardan itibaren bu iki köyümüzün taşınması için işlemlere başlayacağız. Sonrasında da Alparslan-2 Barajımız inşallah yapılacak. Buradaki vatandaşlarımızda artık göle nazır evlerde oturma imkânına sahip olacaklar. Burada tarlalarımız daha bereketli olacak. Kaymakamımızın hayvancılık projeleri var. Projelerin gerçekleşmesiyle vatandaşımızın cebine daha fazla kaynak girecek diye düşünüyoruz. Önemli olan vatandaşımızın terörle kendi arasına mesafe koymak suretiyle devletin yanında yer almasıdır. Bu gezimizde de bütün vatandaşlarımızın devletin yanında olduğunu müşahede ettik. Gurur verici ve sevindirici bir şeydir. Bundan sonra da yatırımlar devam edecek. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları da karşılanacaktır. Herkese teşekkür ederim” dedi.
Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ise, Vali Yıldırım’ın kendilerine büyük destekleri olduğunu belirterek, “Burada çok güzel hizmetler yapıyor. Bu köyümüz yaklaşık 20-30 yıldı susuzdu. Traktörlerle çevreden su getiriyorlardı. 20-30 gün önce valimizin desteğiyle köyümüze su verdik. Oyun parkımızı yaptık, futbol sahamızı yaptık. İnşallah yeni taşınacak köyün altyapısı yapılacak. Gençlere yönelik bir projemiz var, onu muhtarla görüşeceğiz. Çok faydalı olur. Valimize bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Köylülerimizde hepsi gelmiş buradalar, bu güzel karşılamadan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(MSA-Y)
Bağiçi köyü muhtarı Abdulbaki Kayaalp ise, Bu gün burada kendi köyümde devlet erkânını karşılamakta memnuniyet duyuyorum. Biz onlarla beraberiz. Bize yeni köy yeri yapacaklar bu ziyaretlerinden dolayı her kese teşekkür ederim. Dedi.
Bağiçi köyünde verilen yemeğin ardında Muş Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindekiler Muş iline gitmek üzere ilçeden ayrıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ