Vali Yardımcısı Doğan’dan Ehram Dokuma Atölyesine ziyaret

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Birimi Prodes Tarafından Desteklenen Ehram Dokuma Eğitimi Devam Ediyor.

Genel 26.07.2019 18:47:19 0
Vali Yardımcısı Doğan’dan Ehram Dokuma Atölyesine ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.07.2019 18:47

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje destek birimi PRODES tarafından desteklenen Ehram Dokuma Eğitimi devam ediyor.

Ehram Dokuma merkezinde 6 bayan kursiyer Halı Dokuma eğitimi ile meslek sahibi olacaklar.

Mahallebaşı İş Merkezinde bulunan halı dokuma eğitim atölyesini ziyaret eden Vali yardımcısı Saadettin Doğan kursiyerler ile sohbet ederek Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı’dan Ehram Dokuma eğitimi ve dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Er-Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı yaptığı açıklamada, "Atölyemizde Ehram dokuma zanaatı ayrıntıları ile öğretilmektedir. PRODES tarafından desteklenen ve genç kız ve kadınlarımıza meslek edinme imkânı tanıyan projemiz oldukça verimli oldu. Bu meslekte, çeşitli desenlerde yapılan ehram kumaşının yanı sıra yanı sıra ehram kalitesini, tezgâh kurmayı, makara, iplik bobinlerini, dokuma işleminin hatasız olarak yürütülmesini sağlamak, kusurlu bölümleri ayırmak, küçük çapta basit onarım ve bakım işlerini yapmak gibi konularda da eğitim almaktalar. Kursiyerlerimiz severek ve gayet özenle bu işi yapmaya çalışıyorlar, o yüzden ehramların dokunduğu merkezi kapanmayacak, proje iş birlikçimiz olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol sayesinde atölye devam edecek.” dedi.

Projenin sürdürülebilir olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti anlatan Vali Yardımcısı Saadettin Doğan “Mesleki eğitimler sonunda projenin sürdürülebilirliği, özellikle çok değerli yöresel bir ögenin gün ışığına çıkarılarak, unutulmamasını sağlamak çok önemli. İnşallah istenilen şekilde devam eder ve kadınlarımız hem ev ekonomilerine katkı sağlar hem de bir meslek kaybolmaktan kurtarılır.” dedi.

Daha sonra kursiyerler ile tezgâhlara oturan Doğan Ehram dokuma mesleğinin ince bir iş olduğunu belirterek hepsine ilerde mesleklerini devam ettirmelerini ve kooperatifleşmelerini tavsiye etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ