Vali Okay Memiş: 'Bizim potansiyelimiz Türkiye'yi etkiler'

Genel 16.11.2018 14:15:11 0
Vali Okay Memiş:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.11.2018 14:15
Erzurum Kırmızı Et Kümesi 2’nci Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, DAP Başkanı Adnan Demir, KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, MÜSİAD Başkanı Taner Bayır, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emrullah Akpınar, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan konunun uzmanları katıldı.
Erzurum’da göreve başlayalı 10 gün olduğunu hatırlatan Vali Okay Memiş, kurum ve kuruluşlardan il brifingleri aldığını söyledi. Dün de tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirildiğini kaydeden Vali Okay Memiş, “Şehrimizin dinamiklerinin önemsiyoruz ve bu çerçevede hiç vakit kaybetmeden hızlıca yol almamız gerektiğine inanıyoruz. Elimizdeki verilere göre Türkiye’deki en büyük mera alanına sahibiz. En verimli ve en nitelikli en büyük mera Erzurum ilimizde. Aynı şekilde büyükbaş hayvancılıkta Türkiye ikincisiyiz sayısal rakamlar itibariyle. Küçükbaş hayvancılıkta da en iyi illerin başında geliyoruz” dedi.
Kırmızı et tüketiminin ülkelerin gelişmişlik seviyesini belirleyen faktörlerden biri olarak kabul edildiğini vurgulayan Vali Okay Memiş, konuşmasında şunları ifade etti:
“Biz bu potansiyeli daha fazla nasıl geliştirebiliriz, nasıl iyiye gidebilir, nasıl istihdam sağlayabiliriz? Türkiye’de et ithal edilmek durumunda kalındı. Bunun uzun süreli bir politika olacağını düşünmüyoruz, geçici politika olacağına inanıyoruz. Sayın bakan ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamaları o yönde. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Erzurum iline yakın ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. Biz buradan Erzurum’dan Ankara’yı harekete geçirebiliriz, o potansiyelimizin olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız kamu harcamalarında istihdamı nasıl yaratabiliriz, istihdama nasıl yol açabiliriz gerekçesiyle hareket ediyoruz. Yapmamız gereken daha inovatif, yenilikçi, katma değeri yüksek ürünlerle Erzurum’daki hayvancılığı ve kırmızı et üretimini canlandırabiliriz. Et kombinası ve diğer yapılacak işleri de bugün konuşacağız.”
Biz başarılı olursak Türkiye başarılı olur
“Bizler çalışmak için geldik, sizleri dinleyeceğiz. Dersimize iyi çalışacağız ve hizmet edeceğiz. Bütün sektör temsilcilerinin taleplerini yerine getirmek bizim görevimiz” diyen Vali Okay Memiş, “Biz ağalık paşalık yapmaya gelmedik sizleri dinleyeceğiz mümkün olanlar, makul olanlar, yapılabilir olanlar bizim için emirdir. Samimiyetle hizmet için geldik. Umarım başarılı oluruz. Hep birlikte Erzurum başarılı olursa Türkiye başarılı olur. Bizim potansiyelimiz Türkiye’nin et üretimini etkileyecek kadar önemli, hayvancılığı olumlu etkileyecek kadar önemli. Üreticinin cebine para girmesi için daha vizyoner bir bakış açısıyla somut adımlar atmamız lazım. Gerekirse kendi yağımızla kavrularak Erzurum olarak Türkiye’de varız dememiz lazım” diye konuştu.
Kırmızı et üretim ve işlenmesine yönelik gerçekleştirilen toplantının yaklaşık bir yıl önce başladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, önemli çalışmalar yapıldığını anlattı. Artık sonuna gelen çalışmanın bir amacının da et ve hayvan ithalatını durdurmaya yönelik olduğunun altını çizen Sekmen, “Ülkemizde et ithal edilmesin istiyoruz. Dışardan hayvan getirmeyelim. Diğer devletler gibi kendi ülkemizde çözmenin gayretinde olalım istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlet. Bu konuyu mutlaka çözecek. Bakanlığımızın başlattığı çalışmayla bizlerde paydaş olarak bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Konuşmaların ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Kredilendirme Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Tülin Teker, projeyle ilgili sunum yaptı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ