Vali Memiş, “Kırılan gönülleri inşâ edeceğiz”

Erzurum Valisi Okay Memiş, Göçmenler Günü Dolayısıyla Kent Merkezinde İkamet Eden 3 Çocuklu Muhammed Ve Zeliha Sulıman Çiftinin Evine Konuk Oldu

Genel 19.12.2019 10:32:00 0
Vali Memiş, “Kırılan gönülleri inşâ edeceğiz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.12.2019 10:32

Erzurum Valisi Okay Memiş, Göçmenler Günü dolayısıyla kent merkezinde ikamet eden 3 çocuklu Muhammed ve Zeliha Sulıman çiftinin evine konuk oldu. Suriye göçmeni aileden hayat öykülerini dinleyen Vali Memiş, Türk Milleti’nin daima mazlum halkların yanında olduğunu söyledi.

Göçmenler Günü nedeniyle Vali Okay Memiş, Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası 2015 yılında Erzurum’a göç eden 3 çocuklu Muhammed ve Zeliha Sulıman çiftini evinde ziyaret etti. Aile fertleriyle tek tek sohbet eden Vali Memiş, baba Muhammed Sulıman’dan hayat öykülerini dinledi. Büyük dedesinin bir Osmanlı Paşası olduğunu aktaran Sulıman, 2015 yılında çocuklarının okulunun bombalandığını belirterek, “Büyük kızım bu saldırıda yaralandı. Yaşanan bu hadise üzerine bende ailemi alarak buraya göç ettim. Erzurum’da seyyar kuaförlük yaparak ailemin geçimini sağlıyorum.” diye konuştu.

Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette Vali Memiş ile ailenin küçük çocuğu Mahmut arasında geçen diyalog ortamda hüzün dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Vali Memiş’in “Büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?” sorusuna ”İnşaat mühendisi olmak istiyorum.” cevabını veren küçük Mahmut, nedenini ise şöyle açıkladı: “ Ülkemizde büyük bir savaş oldu. İnsanlar öldü, evler harap oldu. Hayatını kaybeden insaları geri getiremem ama yıkılan binaları tekrar yapabilirim. Bu sayede belki birazda olsa savaşın izlerini silebilirim.”

Küçük Mahmut’un cevabı ile duygulanan Vali Memiş ise, “Mahmut yıkılan evleri, biz ise Büyük Türkiye Devleti ve Yüce Türk Milleti olarak kırılan gönülleri inşa edeceğiz” dedi.

Vali Memiş ayrıca Türk Milleti’nin daima mazlum halkların yanında olduğuna dikkat çekerek, bunun en güzel örneğinin ise Muhammed ve ailesine gönüllerini açan Göçmenler Günü’nde de onları yalnız bırakmayan komşuları olduğunu söyledi.

Vali Memiş’e ziyaretinde İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ