Vali kaza olmasın diye traktörlere reflektör çaktı

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, tarımsal faaliyette bulunan zirai araçlara yönelik polis ve jandarma uygulama noktalarında denetim faaliyetlerine katılıp, eksiği bulunan sürücülere uyarı ve tavsiyelerde bulunarak traktör kasalarına

Genel 23.07.2019 16:41:01 0
Vali kaza olmasın diye traktörlere reflektör çaktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2019 16:41

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, tarımsal faaliyette bulunan zirai araçlara yönelik polis ve jandarma uygulama noktalarında denetim faaliyetlerine katılıp, eksiği bulunan sürücülere uyarı ve tavsiyelerde bulunarak traktör kasalarına reflektör çaktı.

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla bir kampanya başlattı. Polis ve jandarma uygulama noktalarında denetim faaliyetlerine katılan Vali Gündüzöz, Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanlığı personeli, Muş Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Şoförler Odası Başkan Vekili Naim Asan ve polisler, traktör kasalarına reflektör çaktı.

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş Valiliğince İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte bir kampanya başlatıldığını söyledi. Muş’un, tarım sektöründe ağırlık taşıyan bir il olduğunu ifade eden Vali Gündüzöz, “Ziraat dönemlerinde de iş makineleri, tarım makineleri yoğun bir şekilde trafiğe çıkma durumunda kalıyorlar. Bunların güven içerisinde trafikte seyrüsefer yapması önem arz etmektedir. Gerek ehliyetsiz sürücüler gerekse bakım onarımı zamanında yapılmamış olan araçlar trafikte tehlike oluşturabiliyor. Tüm bunların dışında ayrıca trafik kuralları var. Trafik kurallarına uyulması son derece önemli. Örneğin traktörlerin kasalarında reflektör bulunması lazım. Geceleri görüşü tamamen garanti altına alabilecek basit bir uygulama ve maliyeti de son derece düşük bir malzeme. Reflektörler geceleyin arkadan gelen araç sürücülerinin traktör kasasını görmesini sağlıyor. Bu reflektörlerin fiyatı da 22 TL gibi cüzi bir şey. Burada sadece paydaş olarak biz yokuz. Aynı zamanda şoförler odası, bu işle ilgili olan esnaflarımız kampanyanın bir paydaşı. Dolayısıyla bu reflektörleri odamız temin etti” dedi.

“22 liralık reflektör hayat kurtarıyor”

22 liralık basit reflektörün hayat kurtardığını ve Hasköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Vali Gündüzöz, “22 liralık bir reflektör, bu basit üçgen hayat kurtarıyor. Bu kampanyayı planladık, hayata geçirmek için bugünü öngörmüştük ve ne kadar haklı olduğumuz meydana çıktı. Hasköy ilçemizde bir traktör kasasının altına bir araç girdi ve maalesef orada 4 can gitti. Eğer şu reflektör olsaydı belki o 4 kardeşimiz hayattaydı. Ölenlerden ikisi çocuk, biri anne, biri dede yani hayatta olacaklardı. Bu son derece basit uygulamayı inşallah valiliğimiz önderliğinde, hep birlikte hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“İçişleri Bakanlığı önemli projelere imza attı”

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte önemli projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Gündüzöz, “Aslında trafikte hayatın kaybolmaması noktasında son dönemde İçişleri Bakanlığı önemli adımlar attı. Emniyet kemeriyle hayata bağlanma noktasında Bakanımız Süleyman Soylu’nun önderliğinde kampanya devam ediyor, yine hız konusunda, yaya önceliği konusunda önemli mevzuat değişikliği oldu, çocuklarımızın farkındalık oluşturması adına bir kampanyamız var ve çocuklarımıza düdük vererek, çeşitli tişörtler dağıtarak, zaman zaman da anne-babaları da kurallara uyması noktasında düdük çalmak suretiyle ikaz etmelerini temin eden bir takım uygulamalar içerisine girdik. Yine bir başka projemiz var, STK’larla birlikte planlama aşamasındayız. Belediye, karayolları, özel idaremiz, ilgili kolluk, şoförler odası ile hep birlikte bir trafik eğitim parkı planlıyoruz. Çocuklarımıza akülü araçlarla trafik alanında eğitim verme niyetimiz de var. Böylelikle farkındalık oluşsun, bilinç belli bir noktaya gelsin istiyoruz” diye konuştu.

“Bugün İçişleri Bakanlığının önderliğinde alınan tedbirlerle ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında araç sayısı artıyor olmasına rağmen oransal olarak azalmalar vardır” diyen Vali Gündüzöz, şöyle devam etti:

“Ama her geçen gün araç sayısı artmakta, trafik yoğunlaşmakta, onun için tedbirlerimizi de arttırarak devam ettirmek zorundayız. Bayram trafikleri genelde yoğun oluyor. Önemli ölümlü trafik kazalarında azalış oldu. Muş’ta, Türkiye ortalamasından daha da iyi noktaya gitti. Önümüzde Kurban Bayramı var, yine trafiğin yoğunlaşacağı bir bayram. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Uzun yollarda bile hız yapmamız bizi yarım saat önce götürür ama bu hız ve kurallara uymamak, hatalı solama gibi hususlar belki gideceğimiz, varacağımız o sevdiklerimizin yanına hiç ulaşmamamız anlamına gelebilir. Allah korusun, şimdiden tüm sürücülerimizi uyarıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ