Vali Gündüzöz: “O çocuklar da okuyabilirdi”

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Diyarbakır’da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin gözü yaşlı beklediğini belirterek, “O çocuklar da okuyabilirdi” dedi.

Genel 16.09.2019 12:04:08 0
Vali Gündüzöz: “O çocuklar da okuyabilirdi”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.09.2019 12:04

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Diyarbakır’da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin gözü yaşlı beklediğini belirterek, “O çocuklar da okuyabilirdi” dedi.

Muş’ta İlköğretim Haftası, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Fatih İlkokulunda düzenlenen törenlerle devam etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşması Okul Müdürü Hüsnü Deniz tarafından yapıldı. Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, 2019-2020 eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak, anne ve babalara tavsiyelerde bulundu.

Programın ardından sınıfları gezen Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, anne babaların evlatları için yaşadıklarını ve dünyanın düzeninin böyle olduğunu söyledi. Anne ve babaların çocuklarının mutluluğu için çabaladığını ifade eden Vali Gündüzöz, “Dünya doluyor ve boşalıyor. Hepimiz anne babayız sonuçta, bizim de evladımız var. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların ağlaması bizim için en önemli şey. Onun için Allah, annelere babalara çocuklarının acılarını göstermesin. Bu memlekete evlatlarının acısını göstermesin. İnşallah gelecek için daha iyi, daha donanımlı nesiller yetişiyor” dedi.

“O çocuklar da okuyabilirdi”

Diyarbakır’da PKK tarafından kaçırılan çocukların da okuyabilme şansının olduğunu anlatan Vali Gündüzöz, “Diyarbakır’da çocuklarını terör örgütünün kaçırdığı, onun siyasi uzantılarıyla işbirliği içerisinde partisiyle diğer örgütlenmeleriyle kaçırdığı çocukların anneleri gözü yaşlı bekliyor. O çocuklar da okuyabilirdi. O çocuklar için ama her şey geçmiş değil. Annelerinizi dinleyin ve ilk fırsatta kaçın devlete sığının. Terör örgütüne de çağrımız var; bu yeni gelen neslin karşısında, bu iradenin karşısında, bu aziz milletin iradesinin karşısında kimse duramaz. Yol yakınken yanlış yollardan dönün. Ben, Diyarbakır’daki annelerimizin ve babalarımızın yanlarında olduğumuzu bir kez daha bu gözleri ışıl ışıl parlayan yavrularımızın yanından bir kere daha beyan etmek istiyorum. Yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum. Vatanımıza, milletimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve anne babalara hayırlı, güzel bir eğitim öğretim yılı olsun inşallah” diye konuştu.

Vali Gündüzöz, yaptığı açıklamanın ardından protokol üyeleriyle birlikte çocuklara polisi simgeleyen oyuncaklar dağıttı. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Vali Gündüzöz, eğitim öğretim hakkında birtakım tavsiye ve bilgi alışverişinde bulundu.

Törene; İl Garnizon Komutanı İhsan Gökoğlan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, İl Emniyet Müdür Vekili Erol Çengelcik, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ