Vali Çağatay: “Terörü gündemimizden çıkaralım”

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Sizlerden ricamız, memleketin gündemi Türkiye ile aynı olsun, çocukları sağlıklı ortamda yetiştirmek olsun gündemimiz terör olmasın. Terörle ilgili gündemi çıkaralım” dedi.Valilik toplantı salonunda g

Genel 14.03.2019 16:06:23 0
Vali Çağatay: “Terörü gündemimizden çıkaralım”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.03.2019 16:06

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Sizlerden ricamız, memleketin gündemi Türkiye ile aynı olsun, çocukları sağlıklı ortamda yetiştirmek olsun gündemimiz terör olmasın. Terörle ilgili gündemi çıkaralım” dedi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen 2019 yılı İstihdam Seferberliği toplantısına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü İsmetullah Altun, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sadullah Korkut, İş Kurumu İl Müdürü Mücahit Gülmez, STK temsilcileri ve işverenler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis’te 5 ay önce göreve başladığını belirterek, “Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Her bir ilçemiz farklı bir güzelliğe sahip. Tatvan, Ahlat, Hizan farklı bir coğrafyada yer alıyor. Sermaye huzur sever. Bunun için siz iş adamları da mücadele ediyorsunuz. Bunun için terörü gündemimizden çıkarmamız gerekiyor” dedi.

“İl genelinde 312 milyon TL sosyal yardım yapıldı”

Vali Çağatay, istihdam seferberliğinin hayırlı olmasını dileyerek, “Kazanç kapısı açılarak yeni iş imkanları sunulacaktır. Bitlis’te 5 aylık görev sürem oldu. Doğu Anadolu’nun tam doğusundayız. Çok güzel bir doğamız var. Ahlat, Tatvan, Hizan harika bir coğrafya. 450 bin dekara yakın bir coğrafyamız var. Yaş ortalamamız 22. Türkiye ortalaması 32. Trakya’da 25. Olağanüstü bir genç potansiyelimiz var. İş-Kur Bitlis’te çeşitli adlar altında geçtiğimiz yıl 80 milyona yakın destek sağlamış. Acı bir rakam söyleyeyim. İl genelinde 312 milyon TL sosyal yardım yapıldı. Bazıları eleştiriyor. Katılıyorum. Bu bir sonuçtur. Bu bir ihtiyaçtır. Meydana geliyor. Bizlerde bunu kapatmak zorunda kalıyoruz. Yapılan anketlerin tamamında memleketin birinci gündemi işsizlik. Bu iyi bir şey. İstanbul ile aynı sorunu konuşuyoruz. Sermayenin ana amacı güvenli bir şekilde yüksek kar sağlamaktır. Bu Türkiye’nin tamamında geçerlidir. Tekstil atölyelerinin ne halde olduğunu buradaki tekstilcilerimiz bilir. Halbuki, burada kiralar ucuz. OSB’lerimiz boş. Destekler var. Gelip burada üretsinler. Bu insanların buraya gelmesi ve gençlere de destek vermesi gerekir. Sizlerden ricamız memleketin gündemi Türkiye ile aynı olsun. Çocukları sağlıklı ortamda yetiştirmek olsun. Gündemimiz terör olmasın. Terörü gündemimizden çıkaralım. Bitlis bu konuda gündemden düşmüş vaziyette. Bitlis o kadar güvenli bir yer ki, asayiş ile ilgili konularda çok net söylüyorum. Bitlis’te, İstanbul’un herhangi bir mahallesinin 2 sokağı kadar olay olmuyor. Bu algı ile ilgili bir kez daha düşünmemiz gerekiyor. Bu kadar oluşturulan imkan sizleri daha iyi yerlere getirecektir. Siz burada istihdama katkı sağlarsanız, bizler de bu kadar sosyal yardım dağıtmayız. Yeni istihdam seferberliğinin başta Bitlis olmak üzere ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Programda istihdam seferberliği paydaşları olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü İsmetullah Altun, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sadullah Korkut, İş Kurumu İl Müdürü Mücahit Gülmez ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cengiz Şahin de birer konuma yaptılar.

Program İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön tarafından yapılan destek sunumlarının ardından sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ