Vali Azizoğlu: 'Yatırım olmayan yerde istihdam olmaz'

Genel 24.10.2018 16:30:10 0
Vali Azizoğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.10.2018 16:30
7. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günlerinde konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Ürettiğimiz ürünleri alacak yaklaşık 100 milyonluk bir nüfus 3-4 saatlik mesafededir. Böyle büyük bir potansiyeli olan şehre hizmet etmek bu vatana ve millete yapılacak en büyük iyiliktir” dedi.
Erzurum 7. İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.
Programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İşkur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Kızılay Başkanı Hüseyin Bozhalil, İşkur İl Müdürü Recep Demir, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Açılış öncesi İşkur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Vali Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. Çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunan Uzunkaya, Vali Azizoğlu ile birlikte açılışın yapılacağı salona geçti.
Program öncesinde bir konuşma yapan Uzunkaya, istihdam konusunda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi.
Darbe ile yapılamayan hainliklerin şimdi ekonomik olarak yapılmaya çalışıldığını ifade eden Uzunkaya, “Bir yılda 128 kişi istihdam edilirken, yılın ilk 10 ayı bitmeden 8 bin kişiyi istihdam eden bir kurumdan bahsediyoruz. 2002 yılında Türkiye İşkurumu bir yılda 24 bin insanı istihdam eden bir kurum olmuştur. 2017’den 2018 yılının bu gününe kadar yani daha 10’uncu ayı bitirmeden 970 bin kişi istihdam edilmiştir. Geçen yıl Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli İstihdam Seferberliği başlatıldı. Burada ülkemizi hedefinden alıkoymaya kalkışan bir takım hain odaklar, darbe girişimleriyle hedefe ulaşmayınca, ekonomik istihdamlı ülkenin hayatını ve iş gücü piyasasını sarsmayı hedeflediler. İşte son günlerde Dolar ve Euro üzerinde oyunlar yapmaya başladılar. Sizin Dolarla ve Euro ile satın alacaklarınız bir dolarla satın aldıklarınızdı, onlarda yabancı ülkelere kaçtı. Bu ülkede Dolara mahkûm edeceğiniz artık bir alçak kalmamıştır. Bu millet hedefinden vazgeçmemiştir” dedi.
Daha sonra söz alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kalkınmanın hız kaybetmeden sürdüğünü belirterek, “Ülkemiz her geçen gün kalkınma gayreti içerisindedir. Bilhassa büyükşehirlere gittiğimizde büyük organize sanayilerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah hedefimiz bunların sayısını çoğaltmak, artık burada yapılamayan denilen işleri de yapmaktır. Bizlerin azmiyle inşallah yeni istihdam alanları açacağız” diye konuştu.
ERZURUM BÖLGENİN SANAYİ MERKEZİ OLACAK
“Sizleri Anadolu’nun kapısı mülk-i İslam’ın kilidi Erzurum’dan selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum’un yakın gelecekte bölgenin sanayi şehri olacağını söyledi.
Vali Azizoğlu şöyle devam etti:
“İstihdam yaratabilmenin tek ve yegâne yolu yatırım yapmaktır. Yatırım olmayan bir yerde istihdam olmaz. Onun için Erzurum’u Doğu Anadolu’nun ve yakın coğrafyamızın en büyük sanayi şehri yapmak için Erzurum da arkadaşlarımız yaklaşık iki buçuk yıldır canla başla çalışıyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Erzurum sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin değil İran, Azerbaycan ve Gürcistan’ında en büyük sanayi şehri olacaktır. Bunu başardığımız da ürettiğimiz ürünleri alacak yaklaşık 100 milyonluk bir nüfus 3-4 saatlik mesafededir. Böyle büyük bir potansiyeli olan şehre hizmet etmek bu vatana ve millete yapılacak en büyük iyiliktir. Abdülhamit Han’ın Erzurum’a gönderdiği bir fermanda dediği gibi ‘Erzurum düşerse, Anadolu düşer’ bu nedenle Anadolu’nun müstahkem mevkii Erzurum’u her alanda kalkındırmak bizlerin namus ve şeref borcudur. Bunlar çalışma azmi ve gayretiyle olur. Bunu başaracağız.”
Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu ve protokol İstihdam fuarının açılış kurdelasını keserek, stantları dolaştı.
İŞKUR’A YENİ HİZMET BİNASI
Erzurum İşKur İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası Gürcükapı semtinde görkemli bir törenle hizmete açıldı.
Geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirilen açılışa; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İşkur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninin ardından hizmet binasını gezen Vali Azizoğlu, önceki binanın yetersiz olduğunu ancak yeni hizmete açılan binada daha önceden tespit edilen tüm eksikliklerin giderildiğini ve Erzurum’a yakışır modern bir bina olduğunu belirtti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ