Vali Azizoğlu: 'Bizim tek hedefimiz gençlerimizi geleceğe hazırlamak'

Genel 12.09.2018 19:38:12 0
Vali Azizoğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2018 19:38
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu katıldığı radyo programında eğitim ve öğretimi konuştu. Vali Azizoğlu, “Bu ülkenin umudu ve ışığı gençlerimizi geleceğe hazır, donanımlı ve nitelikli yetiştirmek bizlerin asli görevidir” dedi.
TRT Erzurum Radyosu tarafından hazırlanan ‘Doğu’nun Sesi’ programına katılan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılına dair önemli bilgiler aktardı. Gazeteci ve Yazar Esat Bindesen ve Elif Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Vali Azizoğlu, Erzurum’un yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu söyledi.
Katıldığı radyo programında Erzurum’da ikili eğitim konusunda önemli adımlar atıldığını dikkat çeken Vali Azizoğlu, “2016 yılı sonu itibariyle 61 ilkokul ve 52 ortaokulda ikili eğitim yapılırken yapılan çalışmalarla yeni eğitim öğretim yılında bu sayı ilkokullarda 1’e, ortaokullarda 2’ye düşmüştür. 2019-2020 eğitim öğretim yılında ikili eğitim yapan kurumumuz kalmayacak şekilde planlamalar yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Her türlü güvenlik tedbirleri alınmıştır
Okula giriş çıkışların denetimini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan okullarımızda 51 okulda 163 özel güvenlik görevlisi görevlendirildiğine değinen Vali Seyfettin Azizoğlu, “Bu eğitim yılı için de 18 okulumuza 250 özel güvenlik görevlisi talep edilmiştir. Ayrıca her okul için bir polis memuru vardır. Bu polis memurları ihtiyaç duyulduğunda olaylara müdahale etmekte ve güvenlik konusunda bilgilendirme yapmaktadır. Ayrıca ilimizde servis şoförlüğü yapan bütün personele eğitim öğretim yılı başında eğitim verilmiştir. Servisler rutin olarak denetlenmektedir. Herhangi bir şikâyet olması halinde anında müdahale edilmektedir” diye konuştu.
Programın sonunda ailelere seslenen Vali Azizoğlu, okullardaki eğitim kalitesinin eşit olduğuna değindi. Bu konuda hiçbir okulun diğerinden farkı olmadığını söyleyen Vali Azizoğlu, eğitim yılı boyunca ailelerin çocuklarıyla çok yakından ilgilenmelerini istedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ