Vali Akbıyık: “2019’un ilk 3 ayında Kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 60’lara kadar düştü”

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari’nin Türkiye genelinde kaçak elektriğin en çok kullanıldığı ilk 5 il arasında olduğunu belirterek, 2019 yılının ilk üç ayında ise kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 60’lara kadar düşt?

Genel 31.05.2019 22:19:00 0
Vali Akbıyık: “2019’un ilk 3 ayında Kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 60’lara kadar düştü”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.05.2019 22:19

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari’nin Türkiye genelinde kaçak elektriğin en çok kullanıldığı ilk 5 il arasında olduğunu belirterek, 2019 yılının ilk üç ayında ise kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 60’lara kadar düştüğünü söyledi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, bir süre önce VEDAŞ tarafından düzenlenen iftar programında kaçak elektrik kullanımı ile ilgili yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını, bu yanlışı düzeltmek üzere açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti. Vali Akbıyık, "Enerjiden sağlanan verimin arttırılması, elektrik kesinti sürelerinin en aza indirilmesi, kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi adına hem ilimiz hem de ülkemiz genelinde yapılan yatırımlar, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

2017 yılından bu yana yapılan çalışmalar sayesinde elektrik kesintisi sayısında gözle görülür bir azalma meydana geldiğini ifade eden Vali İdris Akbıyık, şunları ifade etti:

"2017 yılında 21 bin 270 elektrik kesintisi meydana gelirken 2018 yılında 19 bin 749 elektrik kesintisi yaşanmıştır. 2019 yılının ilk 3 ayında ise bin 973 kez elektrik kesintisi yaşanmıştır. Meydana gelen plansız elektrik kesintilerinde en geç 1-2 saat içerisinde arıza giderilerek vatandaşlarımızın mağduriyeti en aza indirilmektedir. Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve hizmet kalitesinin arttırmak adına yapılan tüm çalışmalara rağmen bazı vatandaşlarımız halen kaçak elektrik kullanılmaktadır. Perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma olmaksızın dağıtım sistemine müdahale ederek elektrik enerjisi kullanılması kaçak elektrik enerjisi tüketimi olarak kabul edilir. Hakkari ilimiz Türkiye geneli kaçak elektriğin en çok kullanıldığı ilk 5 il arasındadır. Ancak son 5 yıl göz önünde bulundurulduğunda kaçak elektrik kullanımının önlenmesi konusunda yapılan çalışmaların meyve verdiği görülmektedir. İlimizde yıl bazında kaçak elektrik kullanımı, 2014 yılında yüzde 75, 2015 yılında 74, 2016 yılında 72, 2017 yüzde 71, 2018 yılında yüzde 63 olduğunu görülmektedir. 2019 yılına geldiğimizde ise ilk üç ayda bu oranın yüzde 60’lara kadar düştüğü görülmektedir. Bu veriler de gösteriyor ki her geçen gün ilimizde kaçak elektrik kullanım oranı azalmaktadır. Unutulmamalıdır ki kaçak elektrik kullanmak da bir çeşit hırsızlıktır. Kullanılan her kaçak elektrik bedeli devletimize ödenen vergilerden çalınmakta ve ülkemize ciddi zararlar vermektedir. Bu gün devletimize ödediğimiz her vergi yarın çocuklarımıza ve bizlere ulaşım sağlık ve haberleşme olarak döneceğini unutmayalım, yarınlarımızdan çalmayalım. İlimiz kaçak elektrik kullanımının en aza indirilerek her vatandaşımızın elektriği ve diğer enerji kaynaklarımızı bilinçli olarak tüketmesini temenni ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ