Uzakrota Travel Summit

- THY Online Satış Çözümleri Başkan Yardımcısı Cengiz Değirmenci: - 'THY, bugün itibarıyla neredeyse Türkiye nüfusu kadar yolcuyu dünyanın farklı noktalarına taşımanın gururunu yaşıyor' - Setur Turizm Operasyon Direktörü Oktay Tem

Genel 13.12.2019 12:59:05 0
Uzakrota Travel Summit
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2019 12:59

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Online Satış Çözümleri Başkan Yardımcısı Cengiz Değirmenci, "THY, bugün itibarıyla neredeyse Türkiye nüfusu kadar yolcuyu dünyanın farklı noktalarına taşımanın gururunu yaşıyor." dedi.

Değirmenci, Uzakrota Travel Summit kapsamında dijital seyahat sektörüne ilişkin yaptığı konuşmada, THY'nin 125 farklı ülkeye uçtuğunu belirtti.

Seyahatin her deneyim alanında dijitalden ve mobilden bahsedildiğini anlatan Değirmenci, şunları kaydetti:

"THY, bugün itibarıyla neredeyse kendi bayrağını taşıdığı Türkiye nüfusu kadar yolcuyu dünyanın farklı noktalarına taşımanın gururunu yaşıyor. Özellikle seyahat sektörü açısından dijitalin uçtan uca ele alınarak, stratejinin merkezine oturtularak müşteriye kişiselleştirilmiş şekilde bir deneyim oluşturulması artık mümkün."

Değirmenci, yapay zeka, nesnelerin interneti, sosyal medya ve büyük veri gibi kavramların önemine işaret ederek, bu alanların turizm sektöründe de şirketlere çok büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.


- "Setur olarak işimizi iyi yapmak istiyoruz"


Setur Turizm Operasyon Direktörü Oktay Temeller ise "Turizmde Trend Ne Demek? Trend Denince Ne Akla Gelir?" başlıklı konuşmasında, turizmde trend olan bazı turlara değindi.

Turizmde ortaya çıkan gelişmeleri takip etmenin önemine dikkati çeken Temeller, zaman zaman modası geçmiş diye tabir edilen konuların yeniden trend olabildiğini söyledi.

Temeller, "Setur olarak trend konusuna çok aşırı takılmıyoruz. Orayı kendimizi görev edinmiyoruz. Bizim için önemli olan yaptığımız işi iyi yapmak ve işin sürdürülebilir olması. Turizmde de önem verdiğimiz konu işimizin sürdürülebilir olması, doğru olması ve bu alandaki gelişime ayak uydurulması." dedi.


- “Erken rezervasyonda artık yer bulma avantajı önemli"


Zirve kapsamında Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz’ın moderatörlüğünde “Seyahat Acentelerinin Değişimi ve Geleceği” konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 2019’da iç pazarda daralmanın yaşandığını anlatarak, ekonominin dalgalanması ve seçimin turizm sektörünü etkilediğini dile getirdi.

2020 yılında yurt dışından talebin bu yıl olduğu gibi yüksek olacağını öngördüklerini ifade eden Vardar, şunları kaydetti:

“Erken rezervasyonda genelde fiyat avantajı ön plandaydı, artık yurt dışından gelen talep dikkate alındığında yer bulma avantajının çok önemli olduğu bir dönem yaşıyoruz. Aralık, ocak ve şubat satışları iç pazarın hangi potansiyelde olacağını gösterecek. Mayıstan itibaren iç pazarın yoğunlaşacağını ekim ayına kadar bunun devam edeceğini öngörüyoruz.”

Vardar, Türkiye’deki ekonomi ne yönde genişlerse seyahat harcamalarının o yönde geliştiğini aktararak, “Seyahat bir lüks değil, ihtiyaç olmaya başladıkça iç pazarın öneminin artacağını düşünüyorum.” dedi.


- “Türkiye turizm açısından gerçekten iyi bir ürün”


Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da 2019’un Türk turizmi açısından iyi başlamadığını, seçimlerin sektörü etkilediğini belirterek, yılın ikinci yarısının ilk yarısına göre daha iyi olduğunu söyledi.

Onaran, yurt dışından gelen turistte ivme kazanıldığını ifade ederek, “Türkiye turizm açısından gerçekten iyi bir ürün. 2020 yılının turizm açısından daha da iyi olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

20 sene öncesine göre yarı fiyatına tur sunabildiklerini vurgulayan Onaran, “Teknolojimizi değiştiriyoruz. Daha fazla kitleye ulaşmaya çalışıyoruz. Alım gücü arttıkça ürünlerimizi daha uygun fiyatla misafirlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


- Erken rezervasyon olumlu sinyaller veriyor


Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal ise turizmin genel anlamda 2019 yılında iyi geçtiğini, ancak yerli turiste hitap eden firmalar için çok iyi bir yıl olmadığını söyledi.

“Kasım ayında başlayan erken rezervasyon ile birlikte 2020’nin 2019’a göre çok daha iyi geçeceğinin sinyallerini alıyoruz” diyen Karayal, yeni vergilerle birlikte sektörün biraz zorlanacağını kaydetti.

Karayal, Türkiye’de geleneksel tur operatörü kavramının kalmadığını, acentecilerin dijitalleşmeye ayak uydurduğunu anlatarak, belli bir yaşın üzerindeki kitlenin tatil satın alma alışkanları devam etse de dünyada ve Türkiye’de acentelerin dijitalleşmesinin devam edeceğini söyledi.

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel de 2020 yılından umutlu olduklarını aktardı.

Gençlerin artık deneyim odaklı tur arayışı içinde olduğunu vurgulayan Gazel, “Gazella’nın içindeki kitleyi sabit tutacağız ve gençlere yönelik başka bir marka kurduk, bir iki ay içinde açılacak. Daha deneyim odaklı olacak, 25 ve 40 yaş arası müşterilere hitap edecek.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ