Üniversiteliler, 'Üretimde En Çekici İşveren' Siemens dedi

- Siemens Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Kunur: - 'Türkiye’deki gençlerin iş hayatına bakışını yansıtan, beklentilerini ve tercihlerini ortaya koyan, yıllardır başarıyla yürütülerek insan kaynakları politikalarına yön v

Genel 18.09.2020 14:13:45 0
Üniversiteliler,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.09.2020 14:13

İSTANBUL (AA) - Siemens Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Kunur, "Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin Siemens’te kariyer yapmak istemeleri, Siemens’in yeni neslin beklentilerine cevap verecek uygulamalarının ne denli isabetli olduğunu ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, işveren markası alanında uluslararası ölçekte çalışmalar yapan bağımsız araştırma kuruluşu Universum, Türkiye’de 8’inci kez düzenlediği Türkiye’nin En Çekici İşverenleri Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

Araştırma, Kasım 2019 - Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen 55 üniversitesinden 54 bin 597 üniversite öğrencisi ve 17 bin 25 genç profesyonelin katılımıyla gerçekleşti. Araştırmada, gençlerin Türkiye’deki işverenlerden beklentileri, en çok hangi sektörde ve hangi şirkette çalışmak istediklerini ortaya koyan birçok sonuç çıktı.

Türkiye’de Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, üretim sektöründe Siemens’i birinci olarak seçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Kunur, gençlerin Siemens markasına yönelik en çekici işveren algısını ortaya koymasından dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Kunur, şunları kaydetti:

"Türkiye’deki gençlerin iş hayatına bakışını yansıtan, beklentilerini ve tercihlerini ortaya koyan, yıllardır başarıyla yürütülerek insan kaynakları politikalarına yön veren Türkiye’nin En Çekici İşverenleri Araştırması’nda, üretim sektöründe birinci olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin Siemens’te kariyer yapmak istemeleri, Siemens’in yeni neslin beklentilerine cevap verecek uygulamalarının ne denli isabetli olduğunu ortaya koyuyor. Siemens’te gençlere fırsat tanıyor, girişimcilik ruhunu yaşatmaya ve kariyerlerini desteklemeye odaklanıyoruz."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ