Üniversite-Sanayi iş birlikleri devam ediyor

Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesine gelen Aytim Şirketler Gurubu Başkanı Sevda Aydın ve şirket yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Genel 1.03.2021 15:12:07 0
Üniversite-Sanayi iş birlikleri devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2021 15:12

Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesine gelen Aytim Şirketler Gurubu Başkanı Sevda Aydın ve şirket yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Çeşitli alanlarda Erzurum’a istihdam sağlayan Aytim Şirketler Gurubu temsilcilerini makamında ağırlayan Rektör Çomaklı, üretilecek yeni projeler hakkında Sevda Aydın ve şirket yöneticileri ile fikir alışverişinde bulundu.

Konuklarına üniversitenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Çomaklı, üniversite genelinde yürütülen Covid-19 çalışmalarından bahsederek Covid-19’a karşı üretilen ilaç, cihaz ve aşı çalışmalarını değerlendirdi.

Atatürk Üniversitesinin toplumla iç içe bir üniversite olduğuna vurgu yapan Rektör Çomaklı: “YÖK’ün yayımladığı 2020 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporunda, Sosyal Sorumluluk alanında üniversitemiz 475 projeyle Türkiye’de birinci oldu. Diğer taraftan ülkemizin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan ve Milli Uzay Programının da önemli hedeflerinden biri olan Doğu Anadolu Gözlemevinin (DAG) teleskobu Erzurum’a ulaştı. Çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlayarak inşallah 2022 sonunda gözlemevinden ilk ışığı alacağız” dedi.

“Atatürk Üniversitesinin Bilimsel Alt Yapısından Faydalanmak İstiyoruz”

Aytim Gurubu olarak Atatürk Üniversitesini yakından takip ettiklerini ve bir Erzurumlu olarak da yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu dile getiren Sevda Aydın, Üniversite-Sanayi iş birlikleri çerçevesinde bu tarz projelere imza atmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Tekstil anlamında Atatürk Üniversitesinin bilimsel alt yapısından faydalanmak istediklerini aktaran Aydın, yeni kumaş türleri için AR-GE çalışmalarının yapılabileceğini belirterek her iki kurumun da uluslararası platformlarda yer almasının Erzurum’a yeni fırsatlar getireceğini söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ