UMKE'den nefes kesen tatbikat

Genel 15.09.2017 14:09:49 0
UMKE
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2017 14:09
Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2017 Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Bölge Eğitim ve Tatbikat kampı Ardahan’da gerçekleştirildi.
Erzurum bölge illerinin yıllık faaliyet planı çerçevesinde yapılması planlanan eğitim, 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Yalnızçam Kayak Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Katılımcıların uzman eğitmenler eşliğinde zorlu aşamalardan geçtikleri tatbikata 5 ilden katılımcı kursiyer ve eğitmenler ile beraber 41 sağlık personeli katıldı. Ardahan, Erzurum, Kars, Bayburt ve Erzincan illerinden 41 kişilik UMKE ekibine verilen eğitimin ardından Ardahan-Gölü yolu üzerindeki eski bir binada tatbikat gerçekleştirildi. 2 gün boyunca arama kurtarma ve yaralılara müdahale eğitimi alan 41 kişilik ekibin yaptığı tatbikatta, senaryo gereği binada patlama meydana geldi. Bölgeye 7 araçla 41 kişilik UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, ön tarama yaparak yaralılara ulaştı. İtfaiye ise yangına müdahale etti. Yaralılar, kendilerine özenle takılan alet ve sedyeyle dikkatli bir şekilde ambulanslara alınarak en yakın hastanelere sevk edildi.
Gazetecilere açıklama yapan Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Şentürk, "Ardahan ilimizde bölge tatbikatı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Burada Ardahan, Erzurum, Kars, Bayburt ve Erzincan illerinden gelen ekiplerimiz burada bölge tatbikatı gerçekleştirdiler. Eğitmenlerimiz geldiler, personelimiz Yalnızçam Kayak Tesisleri’nde 2 gün temel eğitim aldılar. 2 gün boyunca sahada, çadırlarda kaldılar. Eğitmenlerimiz tarafından temel eğitimi verildikten sonra son gün burada senaryo gereği binada meydana geldi. Ekiplerimiz olay sonrası müdahale etti ve yaralılar en yakın hastanelere sevk edildi. Buradaki amaç yurt içinde ya da yurt dışında olabilecek bir afet durumunda görevlendirilecek UMKE personelinin bilgi ve birikimini kullanarak doğal afete maruz kalmış yaralılara paydaş kurumlarında yardımlarıyla sağlık hizmeti sunup hayat kurtarmaktır" şeklinde konuştu.
Tatbikat sonrası Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İshak Askeroğlu’nun başkanlığında ekibin okuduğu UMKE marşı ile tatbikat sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ