Ulukale köyündeki katliamın 26’ncı yılı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünün 26 yıl önce bugün teröristler tarafından yakılması ve şehitler verilmesi unutulmadı.

Genel 9.09.2020 13:24:33 0
Ulukale köyündeki katliamın 26’ncı yılı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.09.2020 13:24

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünün 26 yıl önce bugün teröristler tarafından yakılması ve şehitler verilmesi unutulmadı.

9 Eylül 1994 tarihinde bölücü terör örgütü PKK tarafından yakılan ve 13 şehidin verildiği Ulukale köyüne, Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder ziyaret gerçekleştirdi. Şehitler anıtına giderek dua eden Kaymakam Güder, pandemi kurallarını gözeterek vatandaşlarla bir araya geldi. Köy meydanına toplanan çocuklara oyuncak dağıtan Güder, onlarla sohbet ederek birlikte fotoğraf çektirdi. Köyün yeni yerleşim yerindeki görüşmelerinin ardından, bölücü terör örgütü tarafından yakılan eski köyün yerini de ziyaret eden Güder, incelemelerde bulundu.

Kaymakam Güder yaptığı açıklamada, “Bu gün acı ve hüznün birleştiği yüreklerin yandığı Ulukale köyü katliamının yıl dönümündeyiz. Tarihler 9 Eylül 1994’ü gösterdiğinde bir akşam vakti hain, hainliğini kalleşliğini bir kez daha göstermişti. Bir grup vatan haini PKK terör örgütü militanı kanlı eylemlerine bir yenisini ekliyordu. Çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden köylüleri meydanda toplamış, rastgele ateş açarak masum vatandaşlarımızı ailelerinin gözü önünde şehit etmişler, köyü, köy camisini ateşe vererek adeta bir vahşet gerçekleştirmişlerdi. Terör alçak yüzünü bir kez daha gözler önüne sermişti. Bugün bu büyük acı hepimizin yüreğini kanatmaya devam ediyor. Bu aziz vatanın kutsal toprakları üzerinde gözü olan ve illegal hedeflerine alçakça saldırılarla tuzaklarla korku ve sindirme politikaları güderek ulaşmaya çalışan alçaklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

Güder, "Dün Ulukale köyümüzde ve kutsal vatanımızın dört bir yanında alçakça saldırılarla vatan sevdalısı bu aziz milleti yıldırmaya çalışanlar, 15 Temmuz’da ülkeyi karanlığa gömmek isteyenler bilsinler ki bu milletin her bir evladı namusu saydığı, en kutsalı kabul ettiği vatanı uğruna bir an dahi düşünmeden canını vermeye hazırdır. Onların hain planları, arkalarına aldıkları karanlık güçler asla hedefe ulaşamayacaktır. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde hain güçlere ve onların işbirlikçilerine karşı her daim dimdik ayakta olacak, karanlık güçlerle kararlı mücadelesini sürdürecektir.Tarihe derin yaralardan biri olarak geçen Ulukale Köyü katliamında şehadete erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ