Ülkü Ocaklarından uyuşturucu ile mücadele konulu tiyatro

Genel 9.04.2018 16:59:58 0
Ülkü Ocaklarından uyuşturucu ile mücadele konulu tiyatro
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2018 16:59
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığının uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği ‘Cehalet’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
Battalgazi Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen ve madde bağımlılığının zararlarını anlatan tiyatro gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. Tiyatro öncesi bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan, en büyük vazifelerinin uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı gençleri korumak olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde uyuşturucu denen bir illet var ve bu illet maalesef artık liselerden orta öğretim seviyesine kadar düşmüş durumda. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile ilgili Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Gençleri sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, geleceğimizi, yarınlarımızı ipotek altına almaya çalışan güçlerin eline bırakmayacağız. Fikren, ruhen ve bedenen sağlıklı bir nesle ihtiyacımız var. Gençlerimiz bizim yarınımızdır ve bizim kaybedecek yarınımız yok. Bu sebeple madde bağımlılığı ile alakalı çalışmalarımız il genelinde devam edecektir” şeklinde konuştu.
MHP İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar ise, “Sizin ve geleceğinizin en büyük düşmanı sigara, alkol ve uyuşturucudur. Uyuşturucular, sizi milli ve manevi değerlerinizden koparır, cemiyete uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insan haline getirir. Bu da içinde yaşadığınız cemiyetten soyutlanmanıza ve batağa iyice saplanmanıza sebep olur. Vatanımızın, milletimizin ve ailelerinizin, akıl ve mantığıyla hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyacı vardır. Uyuşturucular bugünümüzü ve yarınınızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve milli kültürünüzden koparan bir felakettir. Uyuşturucu kullanılan ortam ve arkadaş gruplarından uzak durun. Bir kere kullanmadan bir şey olmaz diyenlere kanmayın. Sorunlarınızı çözmek için uyuşturucuya sığınmayın. Problemlerinizi anlatın, tek başına çözüm bulmaya kalkışmayın. Boş zamanlarınızı yararlı şekillerde değerlendirmeli; Enerjinizi milli ve manevi değerlere, sosyal faaliyetlere yöneltmelisiniz. Biliniz ki, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sevinicinizi, üzüntünüzü ailenizle paylaşınız. Aileniz sizin en yakın dostunuz sizin için her şeyini fedaya hazır aile büyüklerinizdir. Onlara karşı dürüst olunuz. Onlardan hiçbir şeyinizi gizlemeyiniz, Onlara güveniniz. Ve unutmayınız ki sizler yarınların umudu, geleceğimizin teminatısınız” dedi.
MHP MYK Üyesi Ömer Ekici de, “Gençlik milletimizin istikbali ve geleceğidir. İstikbalimiz olan Türk Gençliği üzülerek söylüyorum uyuşturucu çeteleri ve bunlarla ilişkili odakların kirli oyunları ile karşı karşıyadır. Ne yazık ki bu kirli oyunlar günlük hayatımızda ve sosyal çevremizde, kendini sıkça hissettirmektedir. Gün geçmiyor ki ülkemizin her hangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne ve yüreği yanık bir baba bağımlı yavrusu için yardım istemesin. Onun için bu mücadele tek bir kurum ya da merciinin işi olmamalıdır. Üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları gibi birçok kurumun mücadele çabalarını ortaya koyması gerekir” diye konuştu.
Cehalet adlı tiyatro gösterisine, MHP İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, MHP MYK Üyesi Ömer Ekici, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan ve çok sayıda izleyici katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ