Ülker'den 'Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet' sürdürülebilirlik video serisi

- Sosyal medya kanallarından gösterilen videolar, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor - Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen'in anlatımıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çekilen 'Güzel Ülkem Doğa Bi

Genel 15.03.2021 12:17:19 0
Ülker
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - Ülker, "Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet" başlığı altında doğal kaynakların korunması, su tasarrufu, enerji verimliliği, atık yönetimi, karbon ayak izinin azaltılması ve gıda israfının önlenmesi video serisiyle sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmaya çalışacak.

Ülker'den yapılan açıklamaya göre, israfsız şirket modeliyle uzun vadeli hedeflerle sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Ülker, bu alanda yaptıklarını anlatan ve tüketicilerin neler yaparak kaynakların korunmasına destek verebileceğini öneren 6 bölümden oluşan video serisi hazırladı.

Sosyal medya kanallarından gösterilen videolar, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen'in anlatımıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çekilen "Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet" başlıklı video serisinde, Ülker yetkilileri ve uzmanların görüşlerine de yer verildi.


- "Sürdürülebilirlik hedeflerimiz uzun vadeli"


Ülker Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, Ülker'in kuruluşundan bu yana israfsız şirket modeliyle çalışmalarına devam ettiğini belirterek, doğal kaynakların korunması, su tasarrufu, enerji verimliliği, atık yönetimi, karbon ayak izi, gıda israfının önlenmesi konularında şirketin yaptığı çalışmaları ve tüketicilerin yapabileceklerini anlatan video serisiyle farkındalığı artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

2015 yılından bu yana Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'nde, 2016 yılından beri küresel sürdürülebilirlik endeksi FTSE4Good Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi'nde yer aldıklarını, 3 yıldır üst üste "İyi Yaşam Markası" seçildiklerini aktaran Buyurgan, Ülker'in sürdürülebilirlik çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Ülkemiz, sahip olduğu doğal kaynaklarıyla büyük bir zenginliğe sahip. Bizler bu zenginliği gelecek kuşaklara aktarmak için geliştirdiğimiz projeleri sadece çevreyle sınırlı tutmuyoruz. Çevre, değer zinciri, inovasyon, çalışanlar, toplumsal sorumluluk ve liderlik başlıkları altında belirlediğimiz uzun vadeli hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. 2014 yılından bu yana karbon salım artışı olmadan büyüyoruz. İlk seferde hedeflenen kalitede üretiyor ve kayıpları kaynağında önlemeyi amaçlıyoruz. Sıfır atık hedefiyle çalışırken, 2019 yılında toplam atıklarımızın yüzde 91'ini geri dönüştürdük. Ham maddelerin yüzde 98,9'unu bitmiş ürüne çevirme oranına ulaştık. Gıda sektöründe bu oranın dünya genelinde en iyiler arasında olduğunu görüyoruz.

Yaklaşık 1.500 hanenin yıllık elektrik tüketimine denk gelen 2 bin 502 megavat saatlik enerji tasarrufu sağladık. Birim üretim başına su tüketimimizi yüzde 31,2 azalttık. Böylece 2024 hedefimiz olan yüzde 30'un üzerine çıktık. Bu rakam, aynı zamanda 3,2 milyon nüfuslu bir ilin günlük su tüketimine eş değer. 2014 yılından bu yana dağıtım ağındaki sürekli iyileştirmelerle 2,2 milyon kilometre daha az yol katettik. Sürdürülebilirlik alanında yaptığımız çalışmalar uluslararası platformlarda da takdir görüyor. Derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanan, sektörlerinde çevre, sosyal ve yönetişim performansları en iyi şirketlerin listelendiği Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi/The Sustainability Yearbook 2021'de yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya genelinde 61 sektörde 7 bin şirketin değerlendirildiği listede ilk 631 şirket arasında yer aldık. Gıda ürünleri/food products kategorisindeki global 20 şirket arasındaki ilk ve tek Türk şirketi olduk."


- "Önce biz fark edeceğiz, sonra çevremize fark ettireceğiz"


Verilen bilgiye göre, uzman ve Ülker yetkililerinden oluşan konuklarıyla bu videoların sözcülüğünü üstlenen dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, izleyenleri Erzincan, Antalya, İzmir ve Kırklareli'deki doğal güzelliklerin yolculuğuna çıkarıyor.

Doğal kaynakları korumanının aslında "sevdiklerimizi ve sevdiğimiz her şeyi korumak" anlamına geldiğini hatırlatan Ercümen, konuklarıyla birlikte "çarpıcı" bilgiler eşliğinde "Önce biz fark edeceğiz, sonra çevremize fark ettireceğiz" ifadesini kullanarak izleyenleri videoları paylaşmaya ve farkındalığı artırmak için bireysel olarak da harekete geçmeye davet ediyor.

Ercümen, "Su tüketimini nasıl azaltırız, akıllı enerji kullanımıyla nasıl tasarruf ederiz, doğaya bıraktığımız atıkları azaltarak sıfır atığa nasıl ulaşırız, dünyaya bıraktığımız karbon ayak izini nasıl düşürürüz, gıda israfını nasıl azaltabiliriz?" gibi soruların cevaplarını, alınabilecek önlemleri ve ipuçlarını izleyenlere aktarıyor.


Anahtar Kelimeler: