Uğursuzluk getirir dediler o kargasından vazgeçmedi

26 yaşındaki Mert Dağdelen, bulduğu karga ile dost oldu. Kargayı omuzunda düşürmeyen Dağdelen, onunla hem çay içmeye kıraathaneye, hem de alışverişe gidiyor.

Genel 22.08.2017 11:06:45 0
Uğursuzluk getirir dediler o kargasından vazgeçmedi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.08.2017 11:06

Elazığ’a ailesinin yanına tatile gelen 26 yaşındaki Mert Dağdelen 2 ay önce Tekirdağ’da yaşadığı apartmanın önünde bulduğu yaralı yavru karga ile arkadaş oldu. Dağdelen, ailesi ve vatandaşlardan gelen tepkilere rağmen geçen 2 aylık sürede ’Gak’ ismini verdiği yaralı kargayı kendisinden ayırmayarak sahip çıktı. Gak ile sokaklarda gezen Dağdelen, onunla hem alışverişe hem de kıraathaneye giderek çay içerken, renkleri ayırmayı da öğretmeyi başardı. Genç adama bazen vatandaşlar ’ kargadan dost olmaz, karga uğursuzluk getirir, besle kargayı oysun gözünü, karga senin sülaleni gömer’ dese de o yardıma muhtaç olan Gak ismini verdiği kargaya bakmaktan vazgeçmiyor.

 

Karganın 2 ay önce Tekirdağ’da 5 katlı bir binanın çatısından yere düştüğünü belirten Mert Dağdelen, “Ben sabah ekmek almaya giderken Gak’ı buldum. Gaklama seslerini gelince Gak’ı gördüm ve aldım. Daha sonra Gak’ı eve getirdim. Eve getirince annem, ‘Ben evde karga falan istemem’ diye tepki verdi. Besle kargayı oysun gözünü gibisinden insanlar karganın tehlikeli olduğunu da söyledi. Oysaki Gak benim dudağımdan, çenemden öpüyor. Annem, ‘Evi pisletir’ dedi. Bende evimde ona bir oda verdim” dedi.

"Uğursuzluk getirir dediler"

 

İlk 20 gün dışarıya çıkmadan Gak ile beraber evde kaldıklarını aktaran Dağdelen, “20 günün sonrasında Gak ile balkona çıkınca bağırdığında hiçbir karga gelmiyordu. Daha sonra dışarıya çıktığımızda 100’e yakın karga evimizin etrafında bağırdığını gördüm. Hatta kargalar bize tehdit uçuşları yaptı. Zannedersem bu kargaların birlik ve beraberliğinden doğan bir özelliğiydi. Oysa Gak hiç sesini bile çıkarmadı. Gak, annesi ve babası olarak beni benimsedi. O günden sonra Gakla sabah, öğle, akşam yemeklerinde, çarşıda, markette, her yerde birlikte olduk. İnsanlardan, ‘O, senin sülaleni de gömer, sen onu nasıl besleyeceksin’ diye komik tepkilerde geliyordu. Bazıları ise, ‘Oğlum uğursuzluk getirir, günahtır’ diye söyleyenler oldu. Allah’ın yarattığı her şey güzeldir. Bütün hayvanları kendisine özgü doğasında beslemek güzel bir şey ama Gak’ın şuan uçamaması, bana alışmasından dolayı gidemediğini ve onunda bir hayvan olduğunu söyledim. Tabi insanlar Gak’ın sempatikliğini de gördü. Gak bana uğursuzluk falan getirmiyor. Her şeyimiz yerli yerinde” diye kaydetti.

"Uçakla sıkıntı olur diye, otobüsle geldik"

 

İnsanların Gak’ın kendisine nasıl alıştığını merak ettiğini dile getiren Dağdelen, “Gak ilk omzuma geldi, insancıl bir hayvan. Gak ile beraber İstanbul’a gittik. Orada beraber gezdik, turistlerden güzel tepkiler aldık. Sonrasında Gak ile beraber Elazığ’a gedik. Uçakta sıkıntı olur diye otobüsle geldik. Molalarda falan hiç sesini çıkarmadı. Gak’ı veterinere götürdüm ve uçmaması konusunu sordum. Veteriner, ‘Zaman her şeyin ilacıdır’ dedi. Şuana kadar bir müdahalede bulunmadık. Kanatları çıkınca yavaş yavaş uçmaya başlayacak. Elazığ’a getirdim. Buradaki evimizde onunla bir odamız oldu. Gak’ın hoşuma gitmeyen tarafı yemek seçmesi. Yani pilav, zeytinyağlı dolma yiyor ama daha çok ceviz badem yemeyi seviyor. Şuanda yavaş yavaş peynir ve yumurta da yiyor” ifadelerini kullandı.

‘Sarı, kırmızı renkleri ayırtmayı öğrendi’

 

Kargaların zeki olduklarının söylendiğini vurgulayan Dağdelen, “Bende kargaların zeki olduğunu düşünüyorum. Gak ile 2 haftadır renk kavramı üzerinde çalışmaya başladım. Kırmızı ve sarı renk kavramlarını öğrendik. Gak beni anlıyor ve muhatap alıyor. Bundan sonra Gak ile ilgili bardakta top bulma, çember geçirmece gibi çeşitli fikirler aklımda var. Gak ile hem eğleniyoruz, hem de vakit geçiyor. Gak benim dostum oldu. Kargadan dost olmaz değil, dost olur. Belki de ben Gak’ı yavruyken bulduğum için bana bu kadar ısındı” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ