TYB Erzurum Şubesi’nden muhteşem final

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Himayesinde, Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Kabul Edilen Ve Koordinatörlüğünü Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın Yaptığı “gençler, Şairleriyle Buluşuyor” Projesi, Muhteşem Bir Finalle So

Genel 22.07.2019 09:46:08 0
TYB Erzurum Şubesi’nden muhteşem final
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.07.2019 09:46

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen ve koordinatörlüğünü Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın yaptığı “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesi, muhteşem bir finalle sona erdi.

Projenin kapanış programında çalışmalarla ilgili bilgi veren Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Erzurum’un kültür ve sanat hayatında önemli bir yer edinen TYB Erzurum Şubesi, aradan geçen 15 yılda, birbirinden anlamlı programlara ev sahipliği yaptı. Bugün, hem projemizin kapanışını, hem de Erzurum Kongresi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan programı icra etmekteyiz. Bu projeyi hayata geçirirken, öncelikli amaçlarımız vardı. Bunlardan en önemlisi de gençlik içerisinden edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırabilmek ve bu işe gönüllü bireyler yetiştirebilmekti. Hazırlamış olduğumuz bu projeyle ilimizin altı ilçesini şairlerimizle ve yazarlarımızla birlikte gezip, gençlerimizi bu isimlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Ziyaret ettiğimiz ilçelerde öylesine güzel anılara şahitlik ettik ki bunları yaşamadan bilemezsiniz. Bu projenin bir diğer amacı da gençlerle birlikte olmak ve onlara değerli olduklarını hissettirebilmekti. Çünkü gençler, bizim aydınlık yarınlarımız ve geleceğimiz. Onlara vakit ayırmak, onlarla birlikte olmak, onların duygularına tercüman olmak bizlerin, yani sivil toplum örgütlerinin öncelikli görevidir. TYB Erzurum Şubesi de bu sorumlulukla hareket etmiş, elini taşın altına koymuş ve gönüllere dokunabilmiştir. Hiç şüphesiz ki bu proje, burada sona ermeyecektir. Projeyi sürdürülebilirlik kapsamında yeniden hazırlayıp, iki yıl içerisinde geriye kalan diğer ilçelerimizi de ziyaret etmiş olacağız. “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesini hayata geçirirken iyi bir niyetle yola çıktık ve güzel anılar eşliğinde amacımıza ulaştık. Ben, özellikle de bizlerle birlikte altı ilçemizi gezen şairlerimize, yazarlarımıza, yönetim kuruluna ve genç kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü onlar, otuz kuş olup şiire, edebiyata, kitaba ve bilgiye susamış gönüllere kanat çırptılar. Erzurum’un o sert kışında sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkıp, gecenin zifiri karanlığında evlerine döndüler. En büyük teşekkürü ve takdiri hiç şüphesiz ki onlar hak ettiler. Ve inanıyorum ki bu gençlerin uzattıkları eller ve dokundukları gönüller, gün gelecek bir gül bahçesine dönüşecek ve etrafına güzel kokular yayacaktır. Bu duygular eşliğinde sözlerime son verirken, bu projenin gerçek kahramanlarına; proje koordinatörümüz Yusuf Kotan’a, yönetim kurulu üyelerimiz Prof. Dr. Ömer Özden’e, İsmail Bingöl’e, Reşat Coşkun’a, sunucumuz Ömer Ergedik’e ve birbirinden değerli genç kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca bu projeyi kabul eden, destekleyen ve bizlere, gençlerle buluşma imkânı tanıyan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çok kıymetli yöneticilerine de şükran borçluyuz ve son olarak Erzurum Kongresi’nin 100. Yıldönümünü gönülden kutlarken, bu anlamlı geceye uzaktan ve yakından teşrif eden şairlerimize, şuan salonda bizlerle birlikte olan gönül dostlarına, destekleriyle bizleri onure eden Erzurum Valisi Okay Memiş Bey’e, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey’e, kurum ve kuruluşlarımızın çok değerli yöneticilerine de kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ