Tuzluca’da yaya geçitlerinde, Yayalara öncelik için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Iğdır’ın Tuzluca İlçesinde yaya geçitlerinde, 'Yayalara Öncelik İçin Farkındalık' etkinliği gerçekleştirildi.

Genel 30.03.2021 15:56:45 0
Tuzluca’da yaya geçitlerinde, Yayalara öncelik için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2021 15:56

Iğdır’ın Tuzluca İlçesinde yaya geçitlerinde, "Yayalara Öncelik İçin Farkındalık" etkinliği gerçekleştirildi.

Iğdır’ın Tuzluca İlçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından yaptığı ’30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz’ paylaşımının ardından Tuzluca’da yaya geçitlerinde, yayalara öncelik için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı trafikte önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de ’Kırmızı çizgimizi çekiyoruz’ uygulaması başlattı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, Geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından ’30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz’ paylaşımıyla çalışmayı duyurdu. Dün gece saatlerinde Tuzluca Belediyesi ekipleri de yaya geçitlerinin sarı renkli şeritlerinden bazılarını kırmızı renge boyadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Tuzluca Kaymakamı Hasan Meşeli, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Akbaba, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ozan Malkoç, öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Vali Yardımcısı Hasan Meşeli, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuzluca’da da ’yaya önceliğimiz kırmızı çizgimizdir’ diyerek bir etkinlik düzenledik. Bilindiği gibi yaya önceliğini çok önemsiyoruz. Ülkemizde de ölümlü, yaralamalı trafik kazaları sayısının oranları İçişleri Bakanlığımızın koordinesindeki faaliyetlerle beraber bir hayli düştü. Bugün de güzel bir etkinlik oldu" açıklamasında bulundu.

Programa katılan polis ve jandarma ekipleri ise sürücülere bilgilendirici broşürler ve kırmızı düdük dağıttı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ