Türklerin kedi sevgisini örnek alıp kedi kulübü kurdular

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu 'Ebu Hüreyre Kedi Kulübü', üniversite kampüsündeki kedileri sahipsiz bırakmıyor.

Genel 10.11.2019 11:02:29 0
Türklerin kedi sevgisini örnek alıp kedi kulübü kurdular
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.11.2019 11:02

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinde (IIUM) öğrenim gören bir grup öğrenci, kurdukları "Ebu Hüreyre Kedi Kulübü" ile okul kampüslerindeki kedileri sahipsiz bırakmıyor.

Karabük Üniversitesinde 2 yıla yakın misafir öğretim üyeliği yapan üniversite hocalarından Dr. Zarinah Jan Yusof Khan'ın, Türkiye'de tanıklık ettiği kedi sevgisinden etkilenmesiyle 2012'de temelleri atılan kulüp, "Kedilerin Babası" olarak anılan sahabelerden Ebu Hüreyre'nin ismini taşıyor.

Üniversite bünyesinde resmi olarak bu yıl faaliyete başlayan kulübün üyeleri, kısa sürede çok sayıda sahipsiz kedinin bakımını üstlenerek örnek davranış sergiliyor.

Mayısta sosyal medya üzerinden kedi sahiplenme ve bağış kampanyası başlatan kulüp, üniversite bünyesindeki hayvan severlerin bağışları sayesinde kedilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

"Türkiye'de insanların kediler için çok hassas olduğunu gördük"

AA muhabirine konuşan kulüp üyelerinden öğrenci Nur Atirah Ayşe Haşim, bu kulübü kurma ihtiyaçlarının üniversite kampüsünde çok sayıda kedi bulunmasından hasıl olduğunu belirterek, "Kedilerin kendilerine bakabilmesi için insanlara ihtiyaçları var. Aynı şekilde biz insanların da kedilere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Atirah, amaçlarının üniversitede kedi dostu bir ortam sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Sahip çıktığımız kedileri sahiplendirerek, kampüs genelindeki kedi nüfusunu dengede tutmaya gayret ediyoruz. Kedi sayısı çok olursa da enfeksiyon kapma tehlikeleri artabilir." diye konuştu.

Kedi kulübü kurma yolunda en büyük ilhamlarını Türkiye'den aldıklarını diye getiren Atirah, "Türkiye'de insanların kediler için çok hassas olduğunu gördük. İnsanların orada kedilere sahip çıkma konusunda farkındalıklarını ve kedilerin orada adeta bir toplum olarak barındığına şahit olduk. Dolayısıyla burada yapmak istediğimiz şeyler, Türkiye'de gördüklerimizi esas alıyor." ifadelerini kullandı.

"Toplam 50 kediye sahip çıktık"

Kulüp üyelerinden Sofea Saharudin, "Toplam sahip çıktığımız kötü durumdaki kedi sayısı 50'ye ulaştı. Bunlardan 6'sını tamamen iyileştirmeyi başardık." dedi.

Altı ayda yaklaşık 10 bin Malezya Ringgiti (13 bin lira) bağış topladıklarını belirten Sofea, "Kediler için gerekli olan ihtiyaçları karşılayacak kadar bağış topladık." ifadesini kullandı.

Sofea, sosyal medyada Ebu Hüreyre Kulübünden haberdar olanlara bağış çağrısında bulunarak, "Bağış yapma imkanınız yoksa da lütfen etrafınızdaki kedilere iyi davranın." dedi.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi genelinde 220 üyesi bulunan Ebu Hüreyre Kedi Kulübünün Instagram sayfasını 3 binden fazla kişi takip ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ