Türkiye’nin Zirvesi Ağrı Dağı’nın Turizm Potansiyelini Geliştirme çalışmaları

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın sosyal medya ve farklı platformlardan paylaştığı ‘Bir Hayalim Var’ adlı yazısı gerçeğe dönüşerek hayat buluyor.

Genel 7.01.2021 10:01:33 0
Türkiye’nin Zirvesi Ağrı Dağı’nın Turizm Potansiyelini Geliştirme çalışmaları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2021 10:01

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın sosyal medya ve farklı platformlardan paylaştığı ‘Bir Hayalim Var’ adlı yazısı gerçeğe dönüşerek hayat buluyor.

Belediye Başkanı Sayan’ın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve yöneticilerine anlattığı fikri, projeye dönüştürülmek yapılacak yarışma ile ihaleye çıkarılacak.

Ağrı Belediyesi toplantı salonunda Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) yetkilileri ve belediye teknik ekibi ile bir araya gelen Belediye Başkanı Savcı Sayan yürütülecek süreç ile alakalı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Yıllardır kafasında kurguladığı bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığını belirten Başkan Sayan şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere seçime başladığımız günden beri kafamızda şekillenen bir projeden bahsediyorduk. Büyük Ağrı Dağı projesi, bu bizim içinde Türkiye içinde önemli bir projeydi. Geldiğim günden beri bu proje üzerine hem çalışma yürüttük, hem de her platformda bunu dile getirdik. Büyük Ağrı Dağı projesi Türkiye’nin ekonomisine katkı yapacak ağrıyı birinci sınıf iller arasına katacak büyük bir proje. Bizim hayalimiz şu, siz uçakla havaalanına indiğinizde, bu kafileyi alıp Ağrı Dağı’nın eteğine götüreceğiz. Orada Doğubayazıt’ın eski evleri, paintball yerleri, doğa yürüyüşü, hobi bahçeleri olacak. Akabinde ağrı dağının muhtelif yerlerine kayak pistleri, 4 bin metrede Hz.Nuh’un gemisinin maketi, o geminin içine dünyanın ve Türkiye’nin sayılı kafe ve restoranları, bungalov tipi evler olacak. Orada oturup o kafelerde yiyip içerek orayı dünyaya servis edecek. Daha sonra İshak Paşa Sarayını ziyaret, Ahmed-i Hani türbesi, Beyazıt camii, Meteor Çukuru, mağara ve kaleleri gezecekler. Yorgunluklarını atmak için Diyadin kaplıcasına gidip dinlenecek ve yüzecekler. Balık Gölü’nün kırmızı pullu alabalıklarını yiyecekler. Ayrıca iç hat dediğimiz tren hattı ile Ardahan, Iğdır Kars ve Erzurum’u gezebilecekler. Dönüş yolunda ağrıda yapılacak büyük Hz.Nuh’un müzesini gezerek tatillerini tamamlayacaklar. Avusturya dağlarından 100 milyar dolarlık gelir elde ediyor, ben inanıyorum ki biz projeden belki 200 milyar dolar kazanacağız. Biz bunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a anlattık, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Fatma Şahin’e ilettik, çok beğenildi. Biz bu düşüncenin proje ihalesini yaparak en çok beğenilen projeyi içinden seçeceğiz. Katkılarından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Fatma Şahin’e ve çalışma ekibine Ağrılılar adına teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ